Messi korábbi csapatáig menekült Szaúd-Arábiából a sztárfocista

argentin fociválogatott, Lionel Messi, Éver Banega, Gonzalo Higuain
(L to R) Argentina’s Lionel MESSI, Gonzalo HIGUAIN, Ever BANEGA, Enzo PEREZ and other player pose for photo prior to the match of the first stage group D in FIFA World Cup Russia at Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia on June 26, 2018.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kunihiko Miura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newell's Old Boys csapatánál folytatja a pályafutását a korábbi argentin válogatott focista, Éver Banega.

A Boca Juniors csapatával Libertadores-kupa-győztes, a Valenciával Király-kupát nyerő és a Sevillával háromszoros Európa-liga-győztes Éver Banega 2020 szeptemberében ingyen igazolt a szaúd-arábiai al-Sabáb csapatához.

A szaúdi klub színeiben Banega három és fél szezon alatt 105 tétmeccsen szerepelt, ezeken 25 gólt szerzett.

A 65-szörös (legutóbb 2018-ban) argentin válogatott középső középpályás azonban 35 évesen más kihívásra vágyott, és hazaszerződött.

A Newell's Old Boyshoz igazolt Éver Banega

A Newell's Old Boys együttese a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Éver Banega 2025. december 31-éig szóló szerződést írt alá a klubbal, amelyben a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi is nevelkedett, és ahol 2014-ben maga is szerepelt már kölcsönben.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek abba a klubba, amelynek szurkolója vagyok, és nagy boldogságot jelent, hogy újra felvehetem ezt a mezt.

Idősebben térek vissza, egy érettebb játékos vagyok, és már sok tapasztalattal rendelkezem a légióskodás miatt" – mondta az Internazionale és az Atlético Madrid csapatánál is megfordult, az argentin labdarúgó-válogatottal olimpiai bajnok és kétszeres Copa América-döntős focista.

Az al-Sabábtól elszerződött Éver Banega Jordan Henderson, a Liverpool egykori Bajnokok Ligája-győztes csapatkapitánya után a második igazán ismert futballista, aki a téli átigazolási szezonban távozott Szaúd-Arábiából.