Vágólapra másolva!
Az FC Kosice, azaz Kassa csapata hazai pályán hatalmas küzdelemben ért el 2-2-es döntetlent a Rózsahegy (Ruzomberok) ellen a szlovák élvonal, a Niké Liga utolsó 2023-as fordulójában.

A kassai csapat egy győzelem és egy döntetlen után, azaz jó formában várta a 12 csapatos élvonal 8. helyén álló, öt mérkőzés óta veretlen vendégeket. Jan Kozák edző pedig nem is változtatott a két fontos meccsen négy pontot szerző csapat kezdő 11-ének összeállításán.

A fehérben játszó hazai csapat közelebb állt a győzelemhez Forrás: fckosice.sk

Nem kezdte jól a meccset a Kassa, hiszen Matus Maly már a 13. percben vezetéshez juttatta a rózsahegyieket. Hiába játszott mezőnyfölényben és veszélyesebben a hazai együttes, az 55. percben újabb gólt kapott, ezúttal Samuel Lavrincik talált be Matus Kira kapujába.

Az újabb kapott gól azonban valósággal szárnyakat adott a Kassának, és tíz perc elteltével már egyenlő volt az állás!

Zan Medved a 62. percben előbb Gallovic, majd két perccel később Fabis passzából is gólt szerzet, ezzel kétgólos hátrányból egyenlített a Kassa.

A folytatásban a hazai csapat mindent megtett a győztes gól megszerzéséért – a kaput eltaláló lövések aránya 6-2 lett a javukra a meccs végére – azonban újabb gól már nem született, így a Kassa döntetlennel zárta az évet, és a 10. helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Eredmény, Niké Liga, 17. forduló:
FC Kosica - Ruzomberok 2-2 (0-1)
gól: Z. Medved 62., 64., ill. Maly 13., Lavrincik 55.