Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros csapata 0-0-s döntetlent ért el a feröeri bajnok Klaksvík otthonában. Az utóbbi években a vereség elkerülése sem volt túl gyakori Klaksvíkban az aktuális vendégcsapatnak, az viszont még ritkább, hogy valaki kapott gól nélkül tudjon távozni a szigetországból.

A keddi mérkőzés előtt legutóbb 2019 nyarán fordult elő, hogy a Klaksvík ne tudjon gólt szerezni egy európai kupamérkőzésen, pedig azóta minden évben képviseli a Feröer-szigeteket valamelyik sorozatban. Ahhoz pedig, hogy egy rúgott KÍ-gól nélküli Bajnokok Ligája-selejtezőt találjunk, egészen 2000-ig kell visszamenni, amikor a Crvena zvezda tért haza nulla kapott góllal. Azaz

a Ferencváros a keddi eredménnyel egy 23 éves sorozatot szakított meg.

Varga Barnabás volt a Fradi egyik legjobb játékosa Feröeren Forrás: fradi.hu

Ami a KÍ közelmúltbeli eredményeit illeti, olyan csapatok kapituláltak a feröeri stadionban, mint (részben a koronavírus-fertőzéseknek köszönhetően) a szlovák bajnok Slovan Bratislava, tavaly pedig az elmúlt években a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszáig menetelő norvég Bodø/Glimt (3-1-re nyert a KÍ) és a kedden a bolgár bajnok Ludogorec ellen diadalmaskodó koszovói Ballkani (2-1) is vereséget szenvedett a Klaksvík otthonában.

A Fradi azonban ezt nem tette meg, így döntetlenről várhatja a jövő heti, budapesti visszavágót.