Vágólapra másolva!
Az Újpest a bennmaradás szempontjából fontos mérkőzésen 1-0-ra győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A házigazda csapat ezzel maradt az utolsó előtti, kiesést jelentő pozícióban, az Újpest kilenc pontra távolodott el riválisától a tabellán, nagy lépést téve az első osztályú tagsága megőrzése felé. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevics többek között elmondta, hogy nem kezdtek jól, tudták, hogy a Honvédon komoly nyomás van, ahogy rajtuk is. Aztán egyre jobbak lettek, kezdtek veszélyt jelenti az ellenfél kapujára.

Hiába voltak nyomás alatt, tudta, hogy türelemre van szükség, és eljön a megfelelő pillanat a gólszerzéshez. A második félidőben egyszerűbb, laposabb passzokkal játszottak,

nem vesztettek annyi labdát, aztán egy gyönyörű gól koronázta meg erőfeszítéseiket.

Az edző egy igazán érdekes kijelentést is tett a sajtótájékoztatón az nso.hu beszámolója szerint. A lap arra volt kíváncsi, miért csúszkáltak annyit a játékosai, ami miatt láthatóan ideges is volt a tréner.

Nebojsa Vignjevics nem örül csili-vili cipőknek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Lehet, a cipők voltak a ludasak, ami miatt mindig mérges vagyok.

Profi játékosokról van szó, harmincöt percig tartott a bemelegítés, lenne idő kitapasztalni, hogy milyen a cipő a pályán. Az én időmben kétfajta cipő volt: a kistoplis és a nagystoplis. Ma pedig divatos, csili-vili cipők vannak, csak éppen elfelejtik kipróbálni, hogy az adott időjárási viszonyokhoz, pályához alkalmas-e. Legszívesebben ilyenkor lecserélném a cipőket,

amikor húsz percig labdákat veszítünk pont emiatt. Harcra készen jövünk, aztán kiderül, hogy nincs megfelelő fegyver a tárunkban. De az biztos, hogy nagyon szépek ezek a cipők."

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric nehezen találta a szavakat, aki szerint reális lett volna a nulla nulla, igazságosabb, de a fociban nincs ilyen.

"Rendkívül csalódást keltő ez a vereség,