Patkányok között aludt, rendszeresen éhezett a dúsgazdag PL-csapat sztárfocistája

Horizontal
Newcastle United's Brazilian midfielder Bruno Guimaraes celebrates scoring the team's second goal during the English Premier League football match between Newcastle United and Arsenal at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, north east England on May 16, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő dúsgazdag Newcastle United focistája, a brazil Bruno Guimaraes borzalmas körülmények között nőtt fel, rendszeresen éhezett.

A világsztár focista a The Players' Tribune-nek nyilatkozva elmondta, az édesanyja és az édesapja is minden nap túlórázott, ennek ellenére sokszor még az ételt sem engedhették meg maguknak.

Az anyja motorkerékpár-üzletben dolgozott, apja pedig egy sárga taxit vezetett 039-es számmal. Ez az oka annak, hogy Bruno minden csapatnál a 39-es mezt viseli

- írja a Mozzartsport.

"Számomra a 39-es szám különleges,

A Newcastle játékosa is csak egy volt a több millió brazil gyerek közül, akik egész nap az utcán fociztak. Ő arról álmodozott, hogy profi játékos lesz.

Az álom megvalósulásához vezető út azonban közel sem volt könnyű. Rio de Janeiróban számos klub elutasította, de édesanyja mindig emlékeztette, hogy a futball az álma, és soha nem szabad feladnia. A kitartás pedig kifizetődött. Elmondása szerint olykor

eszébe jutott, hogy befejezi és taxisnak áll, akárcsak az édesapja. Amikor az Audax akadémiájára járt, távol otthonától, szegényes körülmények között más fiatal labdarúgókkal, volt olyan, hogy amikor a párnája alá nyúlt, hogy elővegye a mobiltelefonját, helyette egy patkányt talált ott.

Bruno Guimaraes nagy utat tett meg az álma megvalósításáig Forrás: AFP/Oli Scarff

Nem sokkal a "patkányincidens" után a brazil élvonalbeli Athletico Paranaense együtteséhez került.

"Ez volt életem legszebb időszakának kezdete. Egy időszak, amely a mai napig tart.

Nem hittem, hogy hogy az Athletico szurkolók legendájukként emlegetik majd a nevemet. Nem gondoltam volna, hogy a nagy Juninhi felhív, hogy csatlakozzak a Lyonhoz."

Bruno emlékszik azokra az időkre, amikor a barátaival istenként nézték a profi labdarúgókat. Miután beteljesítette álmát, hogy az angol Premier League-ben szerepeljen, a középpályás azt mondja, most már mésképp látja a dolgokat.

"Most, hogy idősebb vagyok, tudom, hogy a focisták nem istenek. Csak emberek vagyunk. Idegesek leszünk, mint bárki. Elbukunk, mint bárki. De számomra a futball még mindig varázslatos játék.

Anyám egy motorosboltban szenvedett, hogy láthassa a fiát szárnyalni, és most ő a legnagyobb rajongóm. Apám taxit vezetett egész nap és egész éjjel, hogy én enni tudjak. Most már,