Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencvárosban folytatja pályafutását a 25 éves balhátvéd, Pászka Lóránd, akit Lipcsei Péter csapatából, vagyis a Soroksárból szerződött a bajnoki címvédőhöz - számolt be a fradi.hu.

Pászka Lóránd 1996. március 22-én született a székelyföldi Kézdivásárhelyen. A 25 éves játékos 2011-től a szegedi Grosics Akadémián nevelkedett, ahol végigjárta az utánpótlás-csapatokat, amelyekben 47 mérkőzésen 27-szer talált az ellenfelek kapujába.

Teljesítményére a felnőtt csapatban is felfigyeltek, és 2013 augusztusában, mindössze 17 évesen az akkor NB III-as Szegedben fejlődhetett tovább, ahol első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget. A védő 2015 februárjában kölcsönben a Várfürdő-Gyulai Termál FC-hez került, ahol 15 meccsen ötször volt eredményes.

Ezt követően visszatért az immáron NB II-ben szereplő Szegedhez, ahol egészen 2019 júliusáig játszott. Ez alatt az idő alatt alapemberévé vált az együttesnek, amit jól mutat, hogy 90 mérkőzésen számítottak rá. Stabil teljesítményére Budapesten is felfigyeltek és 2019 nyarán a kis Fradihoz, vagyis a Soroksárhoz került, ahol szintén meghatározó tagja lett a csapatnak.

Összesen 77 alkalommal szerepelt Lipcsei Péter együttesében, és védő létére hat gólt is szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal is jelentkezett.

Pászka Lóránd a Ferencvároshoz igazolt Forrás: fradi.hu

A sportigazgató, Hajnal Tamás szerint Pászka Lóránd a mentalitásával és játéktudásával segíteni tudja majd az FTC-t.

"Évek óta nagyon szoros az együttműködésünk a Soroksárral, az évek során sok fiatal játékosunk játszott náluk, minden mérkőzésüket megtekintjük. Lóri teljesítménye mindig feltűnt, az NB II mezőnyében nagyon meggyőzően teljesített szakmailag és emberileg egyaránt. Szeretném kiemelni Lipcsei Péter és Dragóner Attila személyét, akik meglátták a lehetőséget Lóriban, és az utóbbi években hozzátették azt a szakmai munkát, ami lehetővé tette, hogy Lóri hozzánk kerüljön. Látható, hogy nemcsak mi adunk fiatalokat a Soroksárnak, hanem onnan is felkerülhetnek hozzánk tehetséges játékosok. Bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan jól fog működni ez a kooperáció. Lóri esetében most eljött a lehetőség, hogy megnézzük az NB I-es csapatunkban. A keretünkben ezen a poszton szerettünk volna változtatni,

bízom benne, hogy Lóri ezzel a lehetőséggel élni fog. A játékstílusát tekintve egy pörgős, intenzív dinamikus balhátvéd, aki bátran lép be a támadásokba. Mentális oldalról nézve pedig egy roppant motivált, igazi győztes típus játékos."

A Soroksárról érkező 25 éves balhátvéd, Pászka Lóránd a FradiMédiának adott első interjújában elmondta, mekkora lépés a pályafutásában ez az igazolás, és arról is szót ejtett, mik a céljai és várakozásai a Ferencvárosban való szereplésével kapcsolatban.