Vágólapra másolva!
Szívproblémái miatt bejelentette visszavonulását Sergio Agüero, az FC Barcelona argentin válogatott csatára. A 33 éves támadótól a szomorú hírt követően azonnal elbúcsúzott legjobb barátja, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi.

Agüero 2006 nyarán került az Atlético Madrdihoz, amelyet öt év múlva már nemzetközi klasszisként hagyott el a Manchester City kedvéért. A 33 éves támadó a Premier League történetének legeredményesebb légiósaként távozott Angliából, 389 meccsen 260 gólt lőtt és jövőre szobrot is kapott a a manchesteri Etihad Stadion előtt.

Agüero nyáron ingyen igazolt Barcelona, nem titkoltan azért, hogy együtt futballozhasson legjobb barátjával, Lionel Messi. Kettejük párosa azonban nem állhatott össze, mert katalán csapat nem tudta úgy meghosszabbítani Messi szerződését, hogy betartsa azokat a pénzügyi fair play szabályokat, amelyek a spanyol élvonalban való induláshoz szükségesek.

Az az igazság, hogy most nagyon fáj, hogy a történtek miatt abba kell hagynod azt, amit szeretsz. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is boldog leszel, mert olyan ember vagy, aki boldogságot sugároz, és mi, akik szeretünk téged, veled leszünk. Most új szakasz kezdődik az életedben, és meggyőződésem, hogy mosollyal az arcodon és azzal a lelkesedéssel fogod élni, amit mindenbe beleteszel.

Agüero és Messi olimpiai aranyérmet és Copa Américát nyertek az argentin válogatottal Forrás: AFP/Douglas Magno

Minden jót ebben az új szakaszban!

– írta a Lionel Messi, aki a felnőtt válogatottban 15 évig futballozott együtt Sergio Agüeróval.

Agüero kivételes pályafutásának utolsó évét több sérülés árnyékolta be, a katalánoknál vádlisérülés miatt csak október közepén tudott bemutatkozni, a hónap végén aztán

az Alavés elleni bajnoki meccs első félidejében szédülésre és mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért le kellett cserélni.

Kórházba is szállították, majd megállapították, hogy legalább három hónapot ki kell hagynia, amíg alaposan kivizsgálják a szív- és érrendszeri problémáit. Két héttel később viszont már az látott napvilágot az argentin és a spanyol sportsajtóban, hogy a támadó szívritmuszavara miatt karrierjének befejezésére kényszerül.

Agüero öt mérkőzésen összesen 165 percet játszhatott a Barcelonában, egyetlen találatát a Real Madrid ellen 2-1-re elbukott hazai rangadó 97. percében szerezte.

Az argentin válogatottban 101 fellépésen 41 gól fűződik a nevéhez, idén tagja volt a Copa Américán győztes keretnek - teljesítményét illetően azonban csak epizódszerep jutott neki -, 2014-ben világbajnoki döntőt játszott, 2008-ban olimpiát, míg 2005-ben és 2007-ben U20-as vb-t nyert. Utóbbi korosztályos tornán gólkirály és legjobb játékos lett.