Vágólapra másolva!
A magyar válogatott labdarúgó, Kádár Tamás hosszú hónapokon át élt kínai szállodák fogságában, Marco Rossival pedig már több mint egy éve nem beszélt.

„Időnként jobb elvonulni a nyilvánosság elől. Főleg akkor nem láttam értelmét a felesleges nyilatkozgatásnak, amikor hónapokig egyedül voltam kénytelen idehaza edzeni. Merthogy a vírus miatt már kijutni sem volt könnyű Kínába" – mondta az nso.hu-nak Kádár Tamás, aki az elmúlt időszakot Kínában, a Santung Luneng együttesénél töltötte.

„Megkeserítette a hétköznapokat, hogy fél évig gyakorlatilag szállodába zárva éltem.

A bajnokságot csak úgy tudták megrendezni, ha a csapatokat hermetikusan elzárják a külvilágtól. Az alapszakasz két és fél hónapig tartott, két városban nyolc-nyolc együttest szállásoltak el, csak a mérkőzésekre és az edzésekre mehettünk ki. Ennyiből álltak a napjaink" – árulta el a válogatott védő, aki hozzátette,

nem volt könnyű kibírni a folyamatos bezártságot, ehhez az érzéshez nem lehet hozzászokni. A szabadnapunkat is a hotelban kellett tölteniük, a kertben sétálhattak csak.

Kádár Tamás hosszú hónapokon át élt kínai szállodák fogságában Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Long Lei

azt gondoltam, miután ők sztárjátékosok, lekezelők lesznek, de szó sem volt erről. Együtt jártunk étterembe vagy kávézni" - mondta Kádár.

„Megemelem a kalapom a fiúk előtt! Nagyon szurkoltam nekik. Összeállt a csapat, egységes lett, ám miután

Marco Rossival több mint egy éve nem beszéltem, ehhez a témához nehéz többet hozzáfűznöm"

– árulta el a magyar fociválogatott Eb-kijutásával kapcsolatban a játékos. Hozzátette, mielőtt aláírta a szerződését Kínába, tisztában volt vele, hogy nem lesz egyszerű hazautazgatni Ázsiából. Ráadásul a válogatottban az utolsó mérkőzésein nem hozta azt a szintet, amelyet magától is elvárt.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva érhető el.