A MOL Fehérvár simán kikapott az MTK vendégeként - videó

Budapest, 2020. szeptember 13. A zalaegerszegi Bojan Sankovic (j) és Schön Szabolcs, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott MTK Budapest-ZTE FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. szeptember 13-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az MTK nagy meglepetésre 3-1-re legyőzte a Mol Fehérvárt az OTP Bank Liga 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

100. egymás elleni élvonalbeli mérkőzésére készült szombat este a két klub. Az újonc MTK egy meccsel többet játszott, de négy ponttal kevesebbet gyűjtött a Fehérvárnál. A tabellán 3. helyen álló vendégcsapat az előző fordulóban a Ferencváros ellen elért döntetlen után mindenképpen győzni szeretne a Hidegkuti Stadionban, míg a hazai együttes a jelenlegi 7. helyezésnél nagyobb célt kíván elérni ebben a szezonban.

Mintegy 1200 néző előtt kezdődött el az összecsapás, és a 8. percben már gólnak is örülhettek a hazai szurkolók. Visar Musilu szabálytalanságát követően 11-est ítélt Bogár Gergő játékvezető, amelyet Cseke Benjámin váltott higgadtan gólra.

Pár perc múlva kis híján kiegyenlített a Fehérvár, de Funsho Bamgboye óriási ziccerben lőtt kapu mellé.

Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét az MTK, de Bojan Miovski kihagyhatatlannak tűnő helyzetet puskázott el. Az első félidőben már nem esett gól, 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt is a kék-fehér csapat kezdte jobban, kapuba is talált Prosser Dániel révén, azonban les miatt érvénytelen lett a gól. A visszajátszások alapján nem tűnt annak.

A meg nem adott találat azonban nem szegte kedvét az MTK-nak, ugyanis a 63. percben Schön Szabolcs 23 méterről hatalmas gólt rúgott a jobb felső sarokba.

Szűk két perccel a bombagól után már 3-0 állt az eredményjelzőn. Miovski lőtte a kapuba Sebastián Herrera balodali beadását.

A fehérvári csapat számára végül összejött a szépítés a hajrában Stopira révén.

Ettől függetlenül Márton Gábor együttese gyengén futballozott és sima vereséget szenvedett a Hidegkuti stadionban. Az MTK ezzel a sikerrel feljött a negyedik helyre, és igaz egy meccsel többet játszott, de már csupán egy ponttal van lemaradva legyőzött ellenfelétől.

NB I, 10. forduló
MTK - MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: (Cseke 11-esből 8., Schön 62., Miovski 64., illetve Stopira 88.)