Vágólapra másolva!

Csak a kapusposztra nem jutott olasz az álomcsapatban

Igazán húzós nevekből áll az előző héten nyújtott teljesítmények alapján összeállított világválogatottunk, amelybe a Roma, a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool, a Real Madrid és a Barcelona is adott játékost. A nemzetek rangsorát az olaszok vezetik három képviselővel, mellettük az angoloknak van még egynél több játékosa, de az olyan futballhatalmak, mint Brazília, Németország vagy Argentína is felvonultatnak egy-egy játékost.

Kapus:
Edwin van der Sar (holland, Manchester United): A MU az eredmény alapján simán verte a hét végén a Bolton Wandererst, ám a 4-0-s győzelemmel végződött találkozó sokkal szorosabban is alakulhatott volna, ha Van der Sar nem mutat be két egészen bravúros védést. Főleg Fabrice Muamba lövésénél volt szükség minden tudására.

Hátvédek:
Glen Johnson (angol, Liverpool): A Vörösök a Sunderland ellen végre olyan teljesítményt nyújtottak, amit szurkolóik az egész idényben vártak tőlük, és ez fokozottan igaz a jobbhátvéd Johnsonra. A tavaly nyáron megvett védő maximálisan kihasználhatta erényeit, sokat ment előre, adott egy gólpasszt és szerzett egy látványos találatot.

Per Mertesacker (német, Werder Bremen): A brémaiak kiváló hetet zártak, hiszen a német kupában az Augsburg kiverésével bejutottak a döntőbe, a bajnokságban pedig magabiztosan győzték le a Nürnberget. Mertesacker az előbbi meccsen elsősorban védőerényeit csillogtatta, a bajnokin viszont kétszer is eredményes volt.

Paolo Cannavaro (olasz, Napoli): Testvérharcot hozott a héten a nápolyiak Juventus elleni mérkőzése, hiszen a torinóiaknál Fabio Cannavaro is a pályán volt, de ezúttal az öccse, Paolo bizonyult a jobbnak, aki a hét végi, Catania elleni bajnokin ráadásul győztes gólt ért el.

Maxwell (brazil, FC Barcelona): A katalánok ezen a héten nem csillogtak úgy, mint korábban, de azért mind a két bajnokijukat megnyerték, ráadásul kapott gól nélkül. A védelmet tehát dicséret illeti, és ez különösen igaz Maxwellre, aki az Osasuna ellen gólpasszt adott, és mindkét mérkőzésen megbízhatóan futballozott.

Középpályások:
Issiar Dia (szenegáli, Nancy): A fiatal jobbszélső alighanem élete mérkőzését játszotta a hét végén a Lens ellen, hiszen karrierje első mesterhármasát szerezte. A francia születésű, ám szenegáli válogatott játékos teljesítményére nyolcas osztályzatot kapott a L'Équipe-től.

Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): A hét vége legnagyobb rangadóját Olaszországban rendezték, ahol a fővárosiak 2-1-re legyőzték az Internazionalét, teljesen nyílttá téve a Serie A-t. A római együttes első gólját a csapatkapitány De Rossi érte el, aki az egész találkozón fáradhatatlanul futballozott, nagyon sok labdát szerzett, igazi vezéregyéniség volt.

Forrás: AFP

De Rossi gladiátorokat idézve harcolta végig az Inter elleni meccset

Frank Lampard (angol, Chelsea): A Bajnokok Ligájából való kiesés mintha felszabadította volna a londoniakat, hiszen a klub a múlt héten két bajnokin összesen 12 gólt ért el. Lampard ebből egymaga ötöt vállalt: a hét közben a Portsmouth ellen még csak egyszer talált be, az Aston Villa ellen viszont négy gólt szerzett.

Florent Malouda (francia, Chelsea): Az egész szezont figyelembe véve talán ő a londoniak legjobbja. A francia középpályás bombaformában futballozik, és ezt a múlt héten is bizonyította, hiszen csapata mind a két bajnokiján kétszer volt eredményes, duplázott a Portsmouth és az Aston Villa ellen is.

Csatárok:
Fabrizio Miccoli (olasz, Palermo): A Palermo jelenleg a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen áll a Serie A-ban, és a hét végén a Bologna ellen gyűjtötte be a három pontot, köszönhetően elsősorban Miccolinak. A támadó mesterhármast ért el, és így összesen már 13 találatnál jár a szezonban.

Forrás: AFP

Arra van a BL? - Miccoli és a Palermo kellemes színfoltja a Serie A-nak

Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid): A Real Madrid a héten is folytatta remek sorozatát, és immár egymás után kilenc bajnokin szerzett legalább három találatot. Az áldozat ezúttal a Getafe és az Atlético Madrid volt, Higuaín előbbinek kettő, utóbbinak pedig egy gólt rúgott.

www.global-soccer.eu