Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és álomcsapatunkban négy olyan játékos szerepel, aki az európai kupában is pályára lépett a múlt héten. A Barcelona sztárjának, Lionel Messinek a teljesítménye azonban mindent elhomályosított.

Kapus:

Manuel Almunia (spanyol, Arsenal): az Ágyúsok kapusát sokszor kritizálták az idény során potyagóljai miatt, de a hét végén a West Ham ellen valamit jóvátett korábbi hibáiból. Az első félidő végén ugyanis nagy bravúrral 11-est védett, az Arsenal pedig győzelmével életben tartotta bajnoki álmait.

Hátvédek:

Felipe Mattioni (brazil, Mallorca): továbbra is fantasztikusan szerepel hazai pályán a Mallorca, vasárnap az Atlético Madrid távozott vereséggel a szigetről. A hazaiak 4-1-re nyertek, és a negyedik találatot a jobbhátvéd Mattioni egy bődületes kapáslövésből érte el.

Lúcio (brazil, Internazionale): a milánói egyesület fantasztikus teljesítményt nyújtott a Chelsea elleni BL-visszavágón, és végre sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé a sorozatban. A Stamford Bridge-en mindenki jó teljesítményt nyújtott, de a brazil középhátvéd kiemelkedően futballozott.

Andrea Masiello (olasz, Bari): Koman Vladimir együttese egészen a mérkőzés hajrájáig vesztésre állt hazai pályán a Parma ellen, de a hajrában mégis sikerült pontot menteni. Ez a középhátvéd Masiellónak köszönhető, aki remekül tört előre, majd egy kényszerítőzés után eredményes volt.

Hugo Campagnaro (argentin, Napoli): a nápolyi gárda idegenben lépett pályára a Milan ellen, amely egy győzelemmel átvehette volna a vezetést a tabellán. Az argentin balhátvéd, Campagnaro nem csak góljával hívta fel magára a figyelmet, hanem hatalmas munkabírásával és sallangmentes játékával is.

Középpályások:

Yoann Gourcuff (francia, Bordeaux): a francia listavezető egy kisebb hullámvölgyön van túl, és az elmúlt hét jó eredményei nagy részben köszönhetően Gourcuffnak. A középpályás a BL-ben az Olimpiakosz ellen egy szabadrúgásból talált be, majd a bajnokságban is eredményes volt a Lille ellenében.

Benoit Pedretti (francia, Auxerre): a Ligue 1-ben rendkívül szoros a küzdelem az élmezőnyben, és a bajnokesélyes csapatok között nagy meglepetésre az Auxerre is ott van. A gárda a hét végén a Le Manst győzte le, és a három pontot érő találatot Pedretti a ráadásban szerezte, teljesítményét a L'Équipe nyolcas osztályzattal értékelte.

Park Dzsi Szung (dél-koreai, Manchester United): A Vörös Ördögök mestere, Sir Alex Ferguson képes volt egy váratlan húzásra a Liverpool elleni rangadón, a találkozón ugyanis Park középső középpályást játszott. A szokásos elképesztő futómennyiség mellett a dél-koreai rendre odaért az ellenfél kapuja elé is, és ő fejelte a győztes gólt.

David Silva (spanyol, Valencia): Elképesztő mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé az Európa Ligában a Valencia, hiszen idegenben játszott 4-4-et a Werder Bremen ellen. Silva a találkozón három gólpasszt adott, majd a hét végi, Almería elleni bajnokin is volt egy asszisztja, sőt, ekkor maga is betalált.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, Barcelona): A 2009-ben a világ legjobb labdarúgójának választott argentin hétről-hétre bizonyítja, hogy idén sem változott semmi. A Bajnokok Ligájában a Stuttgart ellen két gólt szerzett, de az igazán nagy produkciót a hét végi, Zaragoza elleni bajnokira tartogatta. Mesterhármast ért el, majd kiharcolt egy tizenegyest, aminek elvégzését egy rendkívüli gesztussal átengedte Ibrahimovicnak.

Teofanisz Gekasz (görög, Hertha): Dárdai Pál együttese igyekszik megragadni az utolsó szalmaszálat a Bundesligában, és a hét végi, Wolfsburg elleni idegenbeli győzelem visszaadta a reményt a kiesés ellen küzdő berlinieknek. A mérkőzésen Gekasz kiválóan futballozott, a görög csatár mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu