Vágólapra másolva!
A Manchester United történetének legjobban fizetett játékosa lehet Wayne Rooney. A hétvégi Arsenal elleni rangadón századik Premier League-gólját szerző csatár heti 150 ezer fontot kereshet nyártól.

Rooney a múlt héten ismét hozta fantasztikus formáját. Szerdán a Manchester City elleni Ligakupa-elődöntőben az utolsó percben lőtt továbbjutást jelentő gólt, vasárnap az Arsenal elleni rangadón volt eredményes, miközben végig frászban tartotta az ellenfél védelmét.

A hatvanméteres sprint végén szerzett gól Rooney századik PL-találata volt, a jelenlegi szezonban pedig a huszadik, a 24 éves támadó ezzel fölényesen vezeti a góllövőlistát, mögötte 15 találattal következik a tottenhames Jermain Defoe.

"Ma Rooney igazi világklasszis teljesítményt nyújtott, ő volt a győzelem kulcsa, az Arsenal nem tudott mit kezdeni vele" - méltatta Alex Ferguson, a MU edzője játékosát.

Sem Ferguson, sem az ügyvezető David Gill számára nem kérdéses, hogy a liverpooli születésű csatárt nem engedi el a klub sehová. Rooney szerződése 2012-ig érvényes, ám angol lapok szerint az egyesület nyáron új papírt tesz elé, melyen 150 ezer fontos heti fizetés szerepel majd. A ManUnited történetében még egyetlen játékos sem kapott ilyen magas bért.


Arsenal - ManUnited 1-3

Rooney eddig összesen 345 meccset játszott a ManUnited színeiben, ezeken 135 gólt lőtt, az angol válogatottban 57 mérkőzés/25 gól a mérlege. Az előző idényben a nemzeti csapatban Rooney tízszer volt eredményes kilenc meccsen, melyek mindegyikén kezdőként lépett pályára.