Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott a Hoffenheim otthonában a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A lipcsei együttesben mindkét magyar válogatott futballista végigjátszotta a találkozót, amelyen a hazaiak Xavi Simons kiállítása miatt a 72. perctől emberelőnyben voltak. A Leipzig már kilenc forduló óta veretlen a Bundesligában - hét győzelem és két döntetlen ebben az időszakban a mérlege -, a negyedik helyen áll és egy pont a hátránya a harmadik Stuttgarttal szemben.

Gulácsi Péter egyre jobb formába lendül sérülését követően, bekerült a Kicker álomcsapatába is az előző fordulóban, amelyet a szaklap a német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója alapján állított össze. A Lipcse akkor a Dortmund ellen tudott nyerni.

1899 Hoffenheim - RB Leipzig
Gulácsi Péterék az utolsó percben bukták el a győzelmet a Hoffenheim ellen
Fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Lipcse a 38. percben szerzett vezetést Benjamin Sesko góljával, ami sokáig úgy tűnt, elég lesz a sikerhez, de a 90. percben érkezett Andrej Kramaric, aki egy fejesgóllal büntetett. A Lipcse így egy pontra megközelítette a Stuttgartot a harmadik helyen, de Gulácsiék BL-indulása már így is biztos, a Hoffenheim a hetedik helyen áll.

A Borussia Dortmund szerda esti sikerével eldőlt, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában öt német csapat indulhat. A Bundesliga állása alapján ezeknek az együttesnek a kiléte is ismert, ugyanis az ötödik helyen álló Dortmundot már senki sem előzheti meg. A következő idénytől a BL-ben ligarendszerben - a jelenlegi 32 helyett - már 36 csapat játszik. Németországot a már bajnok Bayer Leverkusen mellett a Bayern München, az előző idényben még osztályozós, de jelenleg harmadik VfB Stuttgart - amely 14 év után tér vissza a sorozatba -, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig képviseli majd a dortmundiak mellett. Az már korábban eldőlt, hogy a németek mellett az olaszok küldhetnek öt csapatot a BL-be, itt azonban még nem végleges a lista.
 

Bundesliga, 32. forduló:
TSG 1899 Hoffenheim-RB Leipzig 1-1 (0-1)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.