Vágólapra másolva!
A Manchester United volt az elmúlt hét csapata, hiszen a Vörös Ördögök két nagyon fontos mérkőzést is nyertek - ennek köszönhetően két játékosuk is bekerült tizenegyünkbe. Wayne Rooney ráadásul megőrizte a helyét a múlt hétről, igaz, nem egyedüliként, elvégre John Arne Riise is sorozatban másodszor került be a hét világválogatottjába.

Kapus:
Renan (brazil, Xerez): A Primera División sereghajtója második győzelmét aratta a szezon során, és bár helyzete továbbra is reménytelen, a szurkolók már minden sikernek is örülni tudnak. A három pont megszerzéséhez persze nagyon kellett, hogy Renan kivédje a mallorcai csatár, Ariz Aduriz tizenegyesét.

Hátvédek:
Míchel Macedo (brazil, Almería): A kiesés elleni küzdelemben nagyon értékes pontot szerzett az Almería a hét végén, hiszen a közvetlenül mögötte álló Real Valladolid ellen játszott döntetlent idegenben. A mérkőzés legjobbja a Marca értékelése szerint a vendégek brazil jobbhátvédje volt, aki mind védekezésben, mind támadásban kiemelkedőt nyújtott.

John Terry (angol, Chelsea): A londoniak középhátvédje rengeteget szerepelt az újságokban a múlt héten, de többnyire nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt. Terrynek azonban maximálisan sikerült függetlenítenie magát a magánéletének eseményeitől, és remekül futballozott mind a Birmingham City, mind a Burnley ellen - utóbbi összecsapáson ráadásul győztes gólt fejelt.

Jean-Pascal Mignot (francia, Auxerre): A középhátvéd nem számít különösebben gólerősnek, hiszen eddig 136 élvonalbeli mérkőzésen mindössze hatszor volt eredményes. A hét végén azonban nagyon fontos találatot szerzett, csapata az ő fejesgóljával győzte le az AS Saint-Etienne-t.

John Arne Riise (norvég, AS Roma): A rómaiak futballistája bombaformában van, amit találatainak száma is mutat. Egy héttel azt követően, hogy győztes gólt szerzett a Juventus ellen, megint eredményes volt, ezúttal a Siena kapuját vette be, miközben a tőle megszokott lendületes, csupa szív játékot nyújtotta.

Középpályások:
Nani (portugál, Manchester United): Kevesen gondolták volna pár héttel ezelőtt, hogy a szélső főszereplő lesz a manchesterieknél, hiszen nem is olyan régen úgy tűnt, hogy Nani kijátszotta magát a kezdő tizenegyből. Sir Alex Ferguson azonban váratlanul előhúzta őt a tartalékok közül, és ezt a Manchester City, majd az Arsenal elleni rangadón is remek teljesítménnyel hálálta meg.

Nani szólója a MU első gólja előtt az Arsenal elleni meccsen:


Tim Cahill (ausztrál, Everton):
A liverpooliak remek hetet zártak, hiszen mind a két bajnokijukat megnyerték, és ez nagy részben Cahillnek volt köszönhető. A középpályás ugyanis mind a Sunderland, mind a Wigan Athletic ellen betalált, utóbbi gólja ráadásul három pontot ért csapatának.

Ahmed Hasszán (Egyiptom): Az egyiptomi válogatott sporttörténelmet írt azzal, hogy sorozatban harmadszor is aranyérmes lett az Afrika-kupán, ráadásul úgy, hogy mindegyik mérkőzését megnyerte. A csapatkapitány Ahmed Hasszán az egész torna során igazi vezéregyéniség volt, és az Algéria elleni elődöntőn, majd a Ghána elleni fináléban is kiválóan játszott.

Sylvain Marveaux (francia, Stade Rennes): A breton csapat szemernyi kétséget sem hagyott afelől a sereghajtó Grenoble elleni bajnokin, hogy jobb ellenfelénél. A végeredmény 4-0 lett, és főleg a balszélső Marveaux remekelt, aki két gólja mellett egy gólpasszt is adott, amiért a L'Équipe nyolcas osztályzattal jutalmazta.

Csatárok:
Wayne Rooney (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök támadója a múlt héten ismét igazolta, hogy egészen fantasztikus formában van. A Manchester City elleni Ligakupa-elődöntőben az utolsó percben szerzett továbbjutást jelentő gólt, majd az Arsenal elleni rangadón is eredményes volt, miközben végig frászban tartotta az ellenfél védelmét.

Forrás: AFP

Rooney ipari mennyiségben termeli a gólokat

Albert Bunjaku (svájci, Nürnberg): Igazi kiesés rangadót játszott a Bundesligában a Hannover és a Nürnberg, amit a vendégek nyertek meg - köszönhetően Bunjakunak. A svájci támadó mesterhármast ért el, és így már kilenc gólnál jár - csapattársai együttvéve csak hetet lőttek az idény során!

www.global-soccer.eu