Vágólapra másolva!
A Manchester Citynél hétvégén leváltották Mark Hughes-t, a helyére Roberto Mancinit nevezték ki. A korábban az Internél dolgozó edző első feladata a védelem összerakása lesz, a Barcelona által csábított Robinho pedig az olasz szerint történelmet írhat a Citynél.

Roberto Mancini, a Manchester City frissen kinevezett edzője vasárnap délután először nézte meg a klub carringtoni központját, hétfőn pedig a játékosokkal is találkozott.

Az olasz tréner első feladata a védelem összeszedése lesz, nem véletlenül: a Manchester City utolsó három bajnokiján kilenc gólt kapott.

"Nem nyerhetsz meccset, ha nem lősz gólt. Az én csapataim Olaszországban sosem játszottak 0-0-ra, de a védekezés is fontos" - mondta a tréner a klub hivatalos honlapján. "Az ünnepek után sűrű menetrend vár ránk, ám addig is dolgozhatunk a hátsó alakzaton."

Mancini egy másik fontos kérdésben, a Barcelona által csábított Robinho ügyében is megszólalt: "Ő egy fantasztikus játékos, ha itt marad, beírhatja magát a Manchester City történetébe."

Az olasz edző nem titkoltan nagy tisztelője a Premier League-nek: "Számomra ez a legerősebb bajnokság és az olasz focinak is jót tesz, hogy több edző is dolgozik itt. Remek mixet kapunk, ha az olasz edzők technikai és taktikai felkészültségét az angol játékosok mentalitásával vegyítjük."

Az új City-főnök mellett három olasz szakember dolgozik Angliában: Carlo Ancelotti a Chelsea, Gianfranco Zola a West Ham, Fabio Capello pedig a válogatott edzéseit irányítja.

Mancini első meccse a Manchester City élén a december 26-i, Stoke City elleni bajnoki lesz, január 6-án pedig következik a Manchester United elleni Ligakupa-elődöntő első mérkőzése. Mindkét találkozón a Manchester City játszik otthon.

A City legutóbbi 11 bajnoki találkozójából kettőt nyert meg, jelenleg hatodik a táblázaton. A Bajnokok Ligájában az első négy csapat indulhat.