Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga elődöntőjében a Ferencváros korábbi ellenfele, az Olimpiakosz 4-2-re legyőzte idegenben a Premier League-ben szereplő Aston Villát. A hazaiak stadionjának egyik szektorát a félidőben kiürítették, mert az angol csapat egyik szurkolója szívrohamot kapott.

Szívrohamot kapott egy szurkoló az Aston Villa-Olimpiakosz-meccsen

Miután a hangosbemondó által jelezték az esetet, a biztonságiak azonnal a Holte End szektorhoz siettek, az első félidő után szívrohamot kapott szurkolót pedig mentőautóval kórházba szállították. A drámai esemény miatt a második játékrészt percekkel később kezdték csak el a csapatok.

Közelebb került az európai kupadöntőhöz az Olimpiakosz

Ami a mérkőzést illeti, a Ferencvárost a Konferencia-liga kieséses szakaszának első körében búcsúztató görög csapat a birminghami találkozón alig félóra után már kétgólos előnyben volt. Az Aston Villa - amely az európai kupasorozatokban az egyetlen versenyben maradt angol csapat - az első játékrész végén szépíteni tudott, majd a második félidő elején kiegyenlített. 

Ezt követően azonban jött a meccs újabb fordulata, mert el-Kabi az 56. percben tizenegyesből saját maga és csapata harmadik gólját is megszerezte. 

776125062
Ajub el-Kabi (9-esben) mesterhármast lőtt az Aston Villa otthonában
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Az Olimpiakosz ezután is lendületben maradt, 11 perccel később pedig ismét kétgólosra növelte az előnyét. Az Aston Villa a hajrában közelebb férkőzhetett volna az ellenfeléhez, de Douglas Luiz a 84. percben kihagyott egy tizenegyest, így a visszavágóra a görög csapat készülhet kedvező helyzetben.

4-2-es győzelmével az Olimpiakosz egy lépessel közelebb került a Konferencia-liga döntőjéhez, az előzetesen esélyesebbnek tartott Aston Villának pedig az utolsó versenyben maradt angol csapatként nagy bravúrra lesz szüksége a párharc megfordításához.