Vágólapra másolva!
A kupagyőztes Budapest Honvéd a vendég Kaposvár könnyed legyőzésével melegített a labdarúgó Soproni Liga nyitófordulójában a csütörtöki, Fenerbahce elleni Európa Liga-selejtezőmérkőzésre.

Soproni Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 3-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1300 néző
v.: Takács
Honvéd: Németh G. - Vukmir (Zsolnai, 73.), Debreceni, Botis, Hajdú - Benjamin, Hidi (Horváth A., 85.) - Hrepka, Macko (Moreira, 81.), Diego - Abraham
Kaposvár: Milinte - Bank, Zahorecz, Grúz - Kovácsevics (Graszl, 66.), Junior, Pest, Maróti, Farkas Z. (Farkas K., 66.) - Gujic, Nikolic
gól: Hajdú (47.), Abraham (65.), Hrepka (78.), illetve Farkas K. (83.)
kiállítva: Grúz (50.), Pest (69.)
sárga lap: Diego (80.), illetve Grúz (29., 50.), Farkas Z. (47.), Kovácsevics (64.)

Az első perctől kezdve a Honvéd irányított, nyomasztó mezőnyfölényben volt, a kaposváriak alig tudták megtartani a labdát, azonban a vendégek szervezett védekezése miatt komoly gólhelyzet nem alakult ki.

A játékrész második felében Diego és Hrepka egyre nagyobb zavart okozott a széleken, de Milinte bravúrjai, illetve egy ízben a kapufa még megmentette a Kaposvárt a góltól.

A folytatásban azonnal vezetést szerzett a Honvéd, miután Hajdú jobb oldali szabadrúgásánál mindenki, így Milinte is beadásra számított, csakhogy a kispesti játékos a rövid felső sarokba csavarta a labdát.

Ezt követően Grúz kiállítása miatt emberelőnybe is került a hazai gárda, melynek így fokozódott a fölénye, s Abraham csukafejesből szerzett találata végleg eldöntötte a meccset. Pest piros lapja után már csak a különbség volt kérdéses, de az nem változott a találkozó végére, mivel Hrepka góljára érkezett vendégválasz.