Vágólapra másolva!
 

Egy új labdarúgó, különösen egy idegenlégiós leigazolásakor a kluboknak nagyon sok mindenre kell figyelniük, hiszen lehet bármilyen jó futballista az új szerzemény, ha nem teremtik meg számára a beilleszkedés megfelelő körülményeit, akkor nem tud a csapat hasznára válni. És itt elsősorban nem arra kell gondolni, hogy jól megértesse magát újdonsült csapattársaival, hanem a a pályán kívüli körülményekről: egyes vélemények szerint anno a brazil Túlio azért sem tudta tudása legjavát megmutatni az Újpest FC mezében, mert nem tetszett neki, hogy egy kétszobás lakótelepi lakásban helyezték el, de jól emlékezhetünk arra a kispesti légiósra is, aki busszal járt az edzésekre, és így aztán volt, hogy emiatt késett.

Utóbbihoz hasonló problémával szembesült a svéd Malmö FF kameruni védője, Joseph Elanga, akinek a szerződtetésekor megígérték, hogy egy luxusvillában fog lakni, és egy autót is biztosítanak a számára - sofőrrel együtt. Azonban egyik feltétel sem valósult meg, és mivel Elanga jogosítványa nem érvényes Svédországban, így aztán kénytelen volt autóbusszal (vagy gyalog) járni a tréningekre, ami érthető módon nem nyerte el a tetszését.

Mivel hiába jelezte a problémát a vezetőségnek, így aztán Elanga sztrájkba kezdett, és nem ment el az edzésekre, mire a tréner, Tom Prahl (szintén érthető módon) kihagyta őt a csapatból, az újságíróknak pedig azzal magyarázta döntését, hogy a focista magatartása nem megfelelő.

Ez így ebben a formában persze nem volt igaz, de mire túlságosan is elfajultak volna a dolgok, az egyesület sportigazgatója, Hasse Borg közbelépett: Elanga kapott egy Volvót sofőrrel együtt, amely bármikor a rendelkezésére áll. "A srácnak nem szabad gyalog járnia az edzésre. Hamarosan pedig találunk neki egy megfelelő lakást is, amely megfelel az igényeinek" - mondta a sportvezető. Reméljük, Elanga ezután nem áll elő azzal, hogy aranyozott szegélyű sípcsontvédőre vagy gyémántberakásos stoplisra lenne szüksége...