Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége egyelőre nem döntött arról, hogy indít-e kártérítési pert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ellen.

"Nem vagyunk időhöz kötve, egy esetleges pert alaposan elő kell készíteni, egyelőre a háttérmunkákat végezzük ezzel kapcsolatban" - mondta Petró László, az FTC jogásza. "Az az egyik leglényegesebb kérdés, hogy milyen jogcímen fordulunk beadvánnyal a bírósághoz, ezt azonban csak akkor lehet tudni, ha befejeztük az előkészítést."

A ferencvárosiak december 7-én nyertek jogerősen pert az MLSZ-szel szemben, amikor a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést, amely megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban. A zöld-fehéreket a licenceljárás végén kizárták az élvonalból.

Petró az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi döntéséről azt mondta: a pontlevonásról hozott döntés még nem jogerős, egyelőre tehát nem vonhatnak le fordulónként pontokat a ferencvárosiaktól.

"Elsőfokú döntés született, melyet nyolc napon belül kell írásban megkapnunk. Ezt követően tizenöt nap áll rendelkezésünkre a fellebbezéshez, ezután ül össze a fellebbviteli bizottság, amely meghozza jogerős döntését. Egyelőre azonban még a fegyelmi határozatot sem kaptuk meg írásban. Ennek alapos tanulmányozása után döntünk arról, hogy kívánunk-e fellebbezni."

A fegyelmi testület döntése értelmében a tavaszi szezonban fordulónként három pontot kell levonni a fővárosiaktól, mert nem rendezték 5 997 000 forint plusz ÁFA összegű tartozásukat korábbi játékosukkal, majd pályaedzőjükkel, Keller Józseffel szemben.

Petró nem kommentálta a sajtóorgánumokban megjelent információkat a klubnak 350-400 milliós segítséget nyújtó konzorciummal kapcsolatban, vagy a tehetős vállalkozóktól esetleg érkező 80-100 millió forint körüli kölcsönről. "Ezekről a dolgokról nem rendelkezem elég információval"- mondta.