Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla a Ferencváros kontra Magyar Labdarúgó Szövetség perben helybenhagyta az első fokú bírósági döntést, amely szerint az MLSZ szabályt sértett a licenceljárás során.

Az FTC honlapja szerint a klub a további jogi lépésekről napokon belül dönt. Kisteleki István, az MLSZ elnöke azt mondta, csak az írásos ítélet ismeretében tud nyilatkozni.

A Fővárosi Bíróság szeptember 5-én első fokon megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban. Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta.

Ezt követően az MLSZ vezetősége feloszlatta a testületet és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet. A bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatának megsemmisítését emelte jogerőre most.

A Fővárosi Bíróság a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. A másodosztályba kényszerült FTC ellen az MLSZ fegyelmi eljárást indított, mivel a nemzetközi szövetség tiltó szabálya ellenére polgári bírósághoz fordult, s a fegyelmi bizottság 25 millió forintos büntetésről döntött. A fellebbviteli bizottság azonban november 30-án megszüntette ezt a határozatot.