Vágólapra másolva!
Christian Vieri, a korábbi olasz válogatott labdarúgó úgy döntött, ismét megműtteti fájós bal térdét.

A 33 éves csatár az újabb operáció miatt január végéig biztosan nem állhat csapata, az Atalanta rendelkezésére.

Vieri márciusban még a francia AS Monaco játékosaként sérült meg, majd májusban feküdt először kés alá. Júliusban az olasz sajtó már arról cikkezett, hogy befejezi pályafutását, később azonban a Sampdoria szerződtette.

Augusztus 10-én azonban a kontraktust felbontották, így Vieri csapat nélkül maradt. Ekkor jelentkezett be érte a bergamói Atalanta, amely az 1995-96-os idényben már alkalmazta őt.

Vieri a minimálisan előírt havi 1500 eurós fizetést kapja, ugyanakkor minden általa szerzett bajnoki gólért 100 ezer eurót vághat zsebre.

Az egykori Inter-csatárral ellentétben a kék-feketék jelenlegi támadója, a brazil Adriano visszatérésre készül: kényszerpihenője után vasárnap már pályára léphet. Roberto Mancini vezetőedző október végén egy hétre hazaküldte a dél-amerikai sztárt, hátha a kikapcsolódás alatt újra magára talál, merthogy március 29-e óta nem volt eredményes hivatalos mérkőzésen.

Adriano a vasárnapi, Reggina elleni olasz bajnokin még a cserepadon kezd, ám jövő szerdán a Sporting Lisboa elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson valószínűleg a kezdőcsapatban kap helyet. A mellőzött csatár mellett a szezon kezdete óta sérült argentin Estéban Cambiasso is a szerdai BL-találkozón állhat újra csatasorba.

Az Internazionale jelenleg hat ponttal a második helyen áll a BL B csoportjában, a kvartettet a Bayern München vezeti tíz ponttal, harmadik a Sporting (5), negyedik a Szpartak Moszkva (1).