Vágólapra másolva!
A Radio 10 nevű argentin állomás értesülése szerint Diego Armando Maradona egy svájci drogklinikán folytatja rehabilitációját. A 44 éves egykori világsztár labdarúgó tavaly áprilisban kis híján meghalt, olyan súlyos szívproblémái adódtak. A minap Görögországba, Athénba érkezett, mégpedig - mint utóbb kiderült - pénzszerzési céllal.

A Michelin-baba méretűre hízott Maradona interjút adott az egyik görög tévécsatornának - nem kevesebb, mint 60 ezer euróért, ami 15 millió forintnak felel meg. Persze valamiből fedezni kell a svájci gyógykezelés költségeit, Maradona ugyanis Athénból az alpesi országba utazott orvosa, Alfredo Cahe társaságában.

A 165 centi magas világsztár 120 kilósra hízott, ami azt jelenti, hogy jóformán mozogni sem tud. Maradonát athéni útja előtt Kubában, a havannai Cesam klinikán kezelték, Fidel Castro kubai elnök személyes meghívására és a kubai állam költségén. Közben Maradona egy Buenis Aires-i pszichiátria lakója is volt.

Görögországi tartózkodása során Maradona arra is szakított időt, hogy találkozzon Rivaldóval, az Olimpiakosz korábbi aranylabdás brazil sztárjával.

Ch. Gáll András

[origo]