Vágólapra másolva!
Nem sokkal az ünnepélyes megnyitó után kirabolták Nápolyban a Diego Maradonáról szóló vándorkiállítást. Minden idők egyik legjobb labdarúgójának tartott sztár a fénykorát élte a dél-olaszországi városban.

Az argentin fenomén ereklyéiből álló tárlatról többek között elvittek egy mezt, amit a bolgár Hriszto Sztoicskovtól kapott. A tolvajok, akik minden bizonnyal a sztár rajongói lehettek, elcsentek egy kazettát is, amely az "Isteni Diego" ifjúkorának eseményeit örökítette meg, de később kiderült, hogy pórul jártak, mert csak másolatról volt szó.

Nápolyban mai napig bálványként tisztelik Maradonát, aki a helyi Napoliban töltött hét éve során 259 mérkőzésen 115 gólt szerzett, s vezérletével a csapat kétszer megnyerte az olasz bajnokságot, míg az Olasz Kupát és az UEFA-kupát egyszer-egyszer hódította el. Maradona 10-es mezszámát visszavonultatták a most harmadosztályban szereplő Napoliban.

A megkopasztott kiállítás - amelyet korábbi állomáshelyén, Buenos Airesben 250 ezren tekintettek meg - március 20-ig marad Nápolyban, majd Tokióba "költözik".

Maradona egyébként üzenetet is küldött a város lakóinak, mely szerint hamarosan, de legkésőbb ősszel visszatér korábbi sikerei helyszínére, mivel már több éve nem járt ott.

A futball-legendát jelenleg kokainfüggőséggel kezelik Kubában: a 44 éves klasszis 2000 óta él - és vesz részt elvonókúrán - kisebb-nagyobb megszakításokkal a karibi szigetországban. Tavalyi hazatérését követően, április 18-án súlyos szív- illetve légzési panaszokkal került be egy Buenos Aires-i klinika intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ez után saját felelősségére távozott, rövid idő elteltével azonban újra kórházba került, majd családja unszolására egy drogbetegekkel foglalkozó intézetbe vonult. Végül szeptemberben tért vissza Kubába, s ott-tartózkodását az év végi ünnepek, illetve nagyobbik lányának ballagása miatt szakította meg egy hónapra.

Maradona állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.