Vágólapra másolva!
A hétvégi forduló után máris újabb erőpróba vár a spanyol csapatokra, hiszen keddtől csütörtökig a negyedik fordulóban kell helytállnia a Primera División gárdáinak. Nagy kérdés, hogy talpra áll-e az ezer sebből vérző Real Madrid, amely az Osasunát fogadja, míg a forduló rangadóját La Corunában rendezik, ahol a bukdácsoló Depor a bajnok Valencia ellen javíthat. Olaszországban a hibátlan Juventus a pont nélküli Sampdoriához látogat, a Roma a Leccével, a Milan a meglepetéscsapat Messinával meccsel.

Madridban a Leverkusen elleni vereség óta áll a bál, ami végül azt eredményezte, hogy Camacho edző lemondott, jött helyette az eddigi segédedző Remon, aki a Real mumusa ellen mutatkozik be. Az Osasuna tavaly négy pontot szerzett a fővárosiak ellen, most ráadásul veretlenül utazik a Bernabeuba, Milosevic és Aloisi bombaformában van, úgyhogy közel sem esélytelen a pamplonai alakulat. Ugyanez nem mondható el Beckhamről és Raulról, de előzetesen mindketten a kezdőcsapatba lettek jelölve.

Az ősi rivális Barcelona ellenben menetel, a katalánok a Zaragozával meccselnek, ami akár rangadónak is nevezhető, mivel a vendégek is hét ponttal rendelkeznek. A Barcában Frank Rijkaard nem számíthat a bokasérüléssel bajlódó Oleguerre, illetve a vádliját fájlaló Gerrardra. Tavaly 3-0-ra nyert a Barcelona Saviola, Ronaldinho és Xavi góljaival.

A bajnok Valencia is jól kezdte az idényt, a Deportivo ugyanakkor hullámzó teljesítményt nyújt, az Osasuna elleni otthoni zakó és a Bilbao elleni idegenbeli diadal jelentette a két végletet. A Valencia Aimar nélkül indul harcba, az argentin játékmester ugyanis meghúzódott a Real Sociedad ellen. Az előző szezonban a nyolcadik fordulóban akadt össze a két alakulat, akkor a Depor otthon tartotta a pontokat, és 2-1-es vereséggel küldte haza Mistáékat.

Érdekes összecsapást ígér az újonc és pont nélkül álló Getafe, valamint a tavaly épphogy bennmaradó, idén viszont szárnyaló Espanyol összecsapása, ahol a hazaiak meleg pillanatokat okozhatnak a Maxi Rodriguez vezérelte barcelonai alakulatnak. Az Atlético Madrid is egy feljutónál vizitál, Fernando Torres és társai Bernd Schuster együttesével, a Levantéval randevúznak.