Vágólapra másolva!
Kispesten minden alkalmat megragadnak, hogy legalább az élvonalban tudják tartani a patinás futballcsapatot. A piros-feketék legújabb kiszemeltjei két egykori válogatott labdarúgó, az ex-fehérvári Korsós Attila és a hajdani ferencvárosi kedvenc, Telek András.

Különösen utóbbi megszerzése tűnik pikánsnak, hiszen a "Manci" becenévre hallgató centerhalf immáron egy éve nem lépett pályára tétmérkőzésen, hivatalos visszavonulását pedig az a tény is erősíti, hogy azóta a Ferencváros utánpótlásának a vezetője lett.

"Természetesen jólesett, hogy a kispestiek gondoltak rám, ám nekik is jeleztem, hogy február óta nem edzettem, ráadásul decemberig féléves szerződés köt a Fradi utánpótlás csapataihoz, így semmi realitása nincs annak, hogy visszatérjek az NB I-be" - mondta Telek. - "A gyerekek körében remekül érzem magam, hivatalosan technikai vezetőként tevékenykedem a ferencvárosi utánpótlásnál, de ha kell, besegítek az edzésekbe is. Ettől függetlenül amennyiben a jövőben olyan ajánlat érkezik számomra, amit szakmailag komolyabb kihívásként értékelnék, megeshet, hogy megfontolom az invitálást, ám immáron nem aktív játékosként. Ez a része az életemnek befejeződött, de szerencsére - mint mondtam - jelenleg nagyon jól érzem magam a Fradi utánpótlásánál."

Az egykori söprögető mellett egyébként ifjabb Albert Flórián neve is felmerült Kispesten, ám az FTC utánpótlás szakosztályának vezetője, egyben az ifi I vezetőedzője - egykori játékostársához hasonlóan - visszautasította a megkeresést, mondván: a jövőben mindenképpen a Fradi utánpótlásáért akar tevékenykedni.
Csak érdekességként említjük: Telek és ifjabb Albert neve a Kispest vadonatúj klubigazgatója, a közismerten Fradi-drukker Gál László révén merült fel.

Bánki József