Vágólapra másolva!
A Péni István, Pekler Zalán, Hammerl Soma összeállítású magyar hármas bronzérmes lett légpuskában a kieséses rendszerű csapatversenyben Győrben a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon.

Légfegyveres Eb - Bronzérmet nyert a magyar férfi puskás csapat

A magyarok a kvalifikáció első részében 627.3 kört lőttek, és hetedikként jutottak a nyolc közé a 13 csapatot felvonultató mezőnyben. A Q2-ben Péni Istvánék 627.8 körrel a negyedik helyen jutottak a négy közé. A kvalifikáció harmadik szakaszában az dőlt el, hogy melyik csapat milyen éremért mérkőzhet. A magyar hármas 625.6 körrel negyedik lett és a bronzéremért lőhetett a németekkel - derül ki a szövetség közleményéből.

Hungarian Shooting Federation, Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István
Bronzérmet nyert a magyar férfi puskás csapat
Fotó: Hungarian Shooting Federation 

A bronzmérkőzés nagyon izgalmasan alakult, 4-0-ra és 6-2-re elhúztak a németek. Pekler Zalánék 6-6-nál beérték ellenfelüket. A folytatásban ismét megléptek a németek. 8-12-nél jókor jött Kissné Oroszi Edit időkérése, mert ezután fordított a magyar puskacsapat és 

14-12-nél már karnyújtásnyi közelségbe került az érem. A németek ekkor még egyenlítettek, de az utolsó sorozatot Péni Istvánék nyerték, és 16-14-gyel övék lett a bronzérem.

Szombaton még női légpisztolyban, női légpuskában és férfi légpisztolyban is megrendezik a kieséses rendszerű csapatversenyt.