Vágólapra másolva!
Az egykori félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Dariusz Michalczewski előbb megverte a feleségét, majd a kiérkező rendőrök kábítószert találtak nála.

Családon belüli erőszak és kábítószer-birtoklás gyanújával őrizetbe vette a gdanski rendőrség Dariusz Michalczewski korább profi ökölvívó világbajnokot – számol be a hírről a lengyel Dziennik Baltycki című lap.

Mint írják, a rendőrök azután érkeztek meg Michalczewski házához, hogy dulakodásról kaptak bejelentést, Michalczewski ugyanis ezúttal a feleségét verte meg. Az még tovább súlyosbítja a helyzetét, hogy a profi karrierje során csak Tigris néven futó egykori bokszolónál kis mennyiségű, nagyjából 0,3 gramm kábítószert, vélhetően kokaint találtak.

Dariusz Michalczewski az életéről szóló könyvvel Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

Michalczewski nem tanúsított ellenállást a kivonuló rendőrökkel szemben, az éjszakát viszont ennek ellenére is fogdában töltötte, csütörtökön pedig sor kerül a kihallgatására.

A lengyel születésű Michalczewski 1988-ban disszidált az akkori Nyugat-Németországba (NSZK), ahol három évvel később megkapta az állampolgárságot. Még ugyanebben az évben profinak állt (a hamburgi Universum színeiben, ahol Kovács István és Erdei Zsolt mellett a Klicsko fivérek is klubtársai voltak), és

1994-ben három hónapon belül két súlycsoportban (félnehézsúlyban, majd cirkálósúlyban) is világbajnok lett.

Félnehézsúlyú címét 2003-ig bezárólag 23 alkalommal védte meg, ami rekord a súlycsoportban. 48 veretlenül megvívott találkozóval a háta mögött csupán egy győzelemre volt Rocky Marciano 49-0-s rekordjától, illetve Joe Louis 50 meccses győzelmi sorozatától. Az év októberében azonban kikapott a mexikói Julio César Gonzáleztől, majd másfél évvel később a francia Fabrice Tiozzótól is, ezt követően pedig visszavonult.