Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Izlandtól a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnkság csoportkörének utolsó fordulójában, így biztossá vált, hogy már nem juthat tovább a középdöntőbe. A lefújás után tartott kötelező sajtótájékoztatón Gulyás István szövetségi kapitány, és a csapat irányítója, Hanusz Egon próbált magyarázatot találni a fájó kudarcra.

"Izland ma is nagyon jó kézilabdát játszott, de nem sokon múlt, hogy másképp alakluljon a mérkőzé, csak éppen ezúttal nem tudtunk úgy kijönni a döntő szituációkból, mint a portugálok ellen. A magyar szurkolók ezúttal is fantasztikusak voltak, talán soha az életben nem fogok még egyszer ilyen hangulatban pályára lépni" - fogalmazott a fiatal átlövő, Hanusz Egon.

Hanusz Egon lendületes játéka is kevés volt ezúttal a sikerhez Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gulyás István szövetségi kapitány is nagyon csalódott volt.

"Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, támadásban rendben voltunk, de védekezésben nagyon nehezen tudtuk kezelni az egy-egyezéseiket – kezdte értékelését a mieink szakvezetője. - Mondani sem kell nagyon sajnáljuk, hogy kiestünk a hazai rendezésű Eb-n, de az izlandiakhoz hasonlóan mi is a csapatépítés fázisában vagyunk.

A csapat átalakulóban van, jó kézilabdát játszunk, szerintem összességében elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel" - zárta gondolatait.

Jól támadtunk szinte végig, védekezésben viszont voltak problémáink, különösen a beállóval, Bánhidi Bencével, de a második félidőre ezt is megoldottuk – mondta Gudmudur Gudmundsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya.

A kiváló atmoszférát említette Elidur Vidarsson, a skandinávok játékosa is, aki külön köszönetet mondott a magyarországi vendéglátásért.