Vágólapra másolva!
Utoljára irányította Dárdai Pál a Hertha csapatát a berlini Olimpia Stadionban, ahol szombaton a Kaiserslautern ellen 3-1-es győzelmet aratott a Bundesliga II utolsó előtti fordulójában. Maga a meccs háttérbe szorult az értékelésekben, Dárdai lényegében búcsúzkodott, miután kiderült, hogy a klub vezetői döntöttek a sorsáról, és elküldik az idény végén.

Több mint 67 ezer szurkoló látogatott ki a Hertha utolsó hazai bajnokijára a szezonban, de a Kaiserslautern elleni meccs lefújása után nem a győzelem volt a fókuszban, hanem Dárdai Pál - írja a Magyar Nemzet.

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern, Dárdai Pál
Dárdai Pál ismét távozik a Herthától 
Fotó:  Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A szurkolók is elbúcsúztak Dárdai Páltól

A Kicker beszámolója szerint a magyar vezetőedző nevét énekelte a közönség, amely így búcsúzott tőle. 

Mint attól mi is beszámoltunk, a meccs előtt, szombaton robbant a hír Németországban, a Bild írta meg, hogy a Hertha vezetősége eldöntötte, nem hosszabbítja meg Dárdai Pál az idény végén lejáró szerződését, és új edzőt ültet le a kispadra.

A Hertha hivatalosan nem erősítette meg az információt, Thomas Herrich ügyvezető is csak ennyit közölt az őt faggató újságírókkal: "Bizalmas megbeszéléseket folytattunk a héten, és a jövő héten folytatjuk ezeket. Bejelentjük, ha lesz mit."

Dárdai Pál szavai, amelyeket a Kicker idézett, ugyanakkor burkoltan már megerősítették, hogy nem ő marad a Hertha élén.

"Mindig pozitívan gondolkodom, de kicsit szomorú vagyok. Sokat építkeztünk, 

egy évet edzettem a fiúkkal, akik továbbfejlődtek, de ilyen az edző élete.

Amikor konkrétan arról kérdezték, hogy távoznia kell-e, nem válaszolhatott egyértelműen, de abban is benne volt minden: – Erről nem beszélhetek, ezt a vezetőségnek kell bejelentenie."

Dárdai Pál végül csak megerősítette a távozását

A Kicker szerint a hivatalos bejelentés csak idő kérdése. Aztán a lap szerint az ARD-nek adott interjúban Dárdai már meg is erősítette a távozását:

"Mindig itt ragadok egy évre, aztán a csapat, a vezetőség és Pál döntenek. A végén mindig van egy döntés, ezúttal az, hogy Pál nem folytatja tovább. Minden le van beszélve, és ez egyáltalán nem probléma, 

én herthás vagyok, és az is maradok. Káoszban kezdtünk, senki sem tudta, mi történik – utalt arra, hogy a tavaly nyári kiesés után anyagi csőd fenyegetett, és szinte egy fél keretnyi játékos cserélődött ki. – Aztán támadófocit játszottunk, és a stadion mindig tele volt."

Az érzelmek saját bevallása szerint nem ragadták magukkal, már hozzá van szokva ahhoz, hogy távoznia kell a Herthától. Játékosként egyszer köszönt el, vezetőedzőként már harmadjára búcsúzik a klubtól.

"Harminc éve vagyok itt, ez a 120. búcsúm – fogalmazott Dárdai. – Megszokott érzések kavarognak bennem, ez az egy pont nulla. Nem érzek haragot és boldogságot sem. Most hazamegyek a családomhoz és a kutyámhoz. Iszom először egy sört, aztán egy bort, elszívok egy szivart, és élvezem a napot. Majd vár még ránk egy szép hét."

A Hertha a nyolcadik helyen áll a német másodosztályban, a jövő heti utolsó fordulóban a már kiesett Osnabrück vendége lesz.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.