Vágólapra másolva!
Szerda este a Vipers Kristiansand 24-23-as vereséget szenvedett a Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Ami a vereségnél is aggasztóbb a norvég csapat számára, az Nora Mörk újabb sérülése.

A norvég együttes első hét találkozóját veretlenül vívta meg a legrangosabb európai kupában, majd jött előbb az FTC-Rail Cargo Hungária elleni két vereség, majd szerdán az Érd Arénában megrendezett Rosztov-Don elleni találkozó.

A Vipers az első húsz percben jobban játszott, mint a Fradi ellen, 12-9-re vezetett is, ekkor az orosz sztárcsapat megfordította a találkozót. A szünetre mégis a Vipers mehetett egy gólos előny birtokában.

A 16-15-ös első félidő után a második nem hozott nagy játékot, cserébe egy annál szomorúbb eseményt igen. Az 58. percben Nora Mörk térdsérülést szenvedett. A legendás jobbátlövő könnyek között hagyta el a pályát.

Nora Mörk pályafutása tizedik sérülését szenvedte el a Rosztov-Don ellen Forrás: Nettavisen

A 30. születésnapját idén áprilisban ünneplő kézilabdázót pályafutása során eddig kilenc alkalommal kellett megműteni. Legutóbb a CSM Bukarest csapatával lejátszott első mérkőzésén, még 2019 szeptemberében sérült meg olyan súlyosan, hogy a román együttesben többet nem léphetett pályára.

Mörk a legutóbbi négy olyan világeseményen, amin pályára léphetett, gólkirálynői címet ünnepelhetett. A korábbi győri játékos a 2016-os nyári olimpia és Európa-bajnokság, valamint a 2017-es világbajnokság után a számára aranyéremmel véget érő 2020-as Eb-n is a mezőny legeredményesebbje volt.