Vágólapra másolva!
Miután a FINA komolytalan játék miatt megsemmisítette a szombati magyar-orosz meccs 14-13-as eredményét, vasárnap este a polóválogatottunk csak a Világliga harmadik helyéért játszhatott a házigazda görögökkel. Kemény Dénes csapata minden előzetes kellemetlen előjel ellenére a papírformát igazoló sima győzelmet aratott.

Világliga döntő, a 3. helyért:
Magyarország - Görögország 13-6 (4-3, 4-0, 1-2, 4-1)
Patrasz, vezette: Bookelman (holland), Vuletic (horvát)
Magyarország: Szécsi - Fodor, Steinmetz B., Biros 2, Benedek 3, Molnár 2, Kiss G. 1. Csere: Kovács Z., Madaras 2, Steinmetz Á. 1, Vári 1, Kiss Cs. 1
a görög góldobók: Szanta 3, Teodoropolusz, Miteludisz, Hacidakisz 1-1
emberelőny: 10/6, illetve 8/5
négyméteres: 1/1, illetve 1/1

Az első játékrészben 3-3-ig rendre a házigazdák vezettek, s a magyarok egyenlítettek. Ezt követően azonban minden a várakozásnak megfelelően alakult, a második kilenc perc végén 8-3-as vezetés jelezte a tekintélyes magyar fölényt.

A folytatásban, csaknem 14 pernyi gólszünet után voltak ismét eredményesek a görögök, ettől kezdve némileg kiegyenlítettebb küzdelem folyt a medencében, de a magabiztos sikert semmi nem veszélyeztette.

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Győzelmével a magyar válogatott szerezte meg az első alkalommal megrendezett Világliga harmadik helyét, s az ezzel járó 50 ezer dollárt. Amennyiben érvényben marad a nemzetközi szövetség büntetése, akkor ennek az összegnek a felét elveszíti a sportág hazai szervezete.

Első helyen az oroszok végeztek, annak ellenére, hogy a játékvezetők meglehetősen tekintélyes támogatásban részesítették a spanyolokat, akik amolyan ajándékképpen játszhattak a döntőben. Az oroszok a második negyed elejétől átvették az irányítást, s minden nehézségük ellenére biztosan, 10-8-ra nyertek.

A Világliga végeredménye:
1. Oroszország
2. Spanyolország
3. Magyarország
4. Görögország