Vágólapra másolva!

A spanyolok szerint bundáztak pólósaink

A Marca szégyenletes fondorlatot, az AS a magyarok és az oroszok közötti meg nem támadási szerződést emleget, Jané mester bosszút forral a pólós Világliga patraszi döntőjének szombati eseményeit, a spanyolok kiesését követően.

Ahhoz, hogy mind a magyar, mind az orosz válogatott bejusson a vasárnapi fináléba, kettejük összecsapásán egygólos magyar sikerre volt szükség, de úgy, hogy minimum 14-13 legyen az eredmény. Ebben az esetben a spanyol, a magyar és az orosz csapat hármas körbeveréséből két utóbbi jutott volna a fináléba.

Kemény Dénes gárdája éppen 14-13-ra verte Garbuzovékat, kiejtve a spanyolokat. Az eredmény ilyetén alakulásának dollártízezrekben kifejezhető hozadéka is van: a döntő két résztvevője az eredménytől függően száz, illetve hetvenezer dollárt kap, a harmadik és a negyedik helyezett ötven, illetve harmincezret.

Joan Jané, a spanyolok szövetségi kapitánya mindenesetre arról beszélt, hogy - miután 14-13-ra végződött a magyar-orosz - ő maga és játékosai is zokogtak az öltözőben a tehetetlen dühtől. "Ez edzői pályafutásom legszomorúbb pillanata, de nem baj, jövőre, a barcelonai világbajnokságon megvédjük címünket, és 2004-ben az athéni olimpián is győzni akarunk. Ez a mostani lelki erőpróba megacélozza az akaratunkat" - fogadkozott a szemüveges mester.

A spanyolok - tiltakozásul a szerintük nyilvánvaló bunda miatt - nem mennek el a FINA által rendezett záróbankettre.

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512fina.orghttp://www.fina.org/

Ugyancsak a spanyol lapok írják, hogy Guillermo Martínez, a magyar-orosz meccs kubai FINA-ellenőre a következő mondatot írta bele a mérkőzésről írott jelentésébe: "Szemet szúrt, hogy mennyire hiányzott a küzdőszellem a két csapat játékából."

Ezzel szemben a FINA hivatalos honlapján Pedro Adrega, a nemzetközi szövetség kommunikációs irodájának munkatársa "izgalmas mérkőzésről" ír, amelyen "percenként változott az állás, és az utolsó pillanatig kétséges volt a győztes kiléte".

Ch. Gáll András