Vágólapra másolva!
Szenzációs átigazolással felelt a GYSEV nőikosárlabda-csapata arra, hogy a rivális PVSK visszahozta a litván Vilutytét. Mint arról dr. Berényi János, a GYSEV Rt. elnök-vezérigazgatója beszámolt az [origo]-nak, a soproni klub a rájátszásra leszerződtette az elmúlt évtized egyik legjobb centerét, a 35 éves, 203 cm magas bosnyák Razija Mujanovicot.

A kitűnő kosaras korábban a jugoszláv válogatottal olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett és különböző csapatokban szerepelve összesen négy alkalommal nyert BEK-et.

Mujanovicot a szakma 1994-ben és 1995-ben Európa legjobb kosarasának választotta. A tavalyi és az idei évadot a spanyol Vigóban játszotta, és mind a két szezonban ő volt a spanyol bajnokság legjobb centere. A bosnyák kosaras a jövő héten csatlakozik a soproniakhoz, akik ezzel az igazolással egyértelműsítették, hogy céljuk a bajnoki cím megszerzése.

A soproniak pénteken kezdik három győzelemig tartó elődöntő-sorozatukat a Szekszárd ellen, a hazai elsőségről a május 25-én rajtoló - a papírforma szerint GYSEV-Pécs - párharc dönt majd.

Botár László

Ajánlat:

Vilutyte ismét Pécsett

Korábban:

A GYSEV is négy között

Fórum:

Magyar kosárlabda