Vágólapra másolva!
A varsói műkorcsolya Európa-bajnokság keddi nyitónapján a jégtáncosok rövid programjában két párosunkért is szoríthatunk, de az igazi esélyt majd a női verseny kínálja számunkra. Sebestyén Júlia edzője, Gurgen Vardanjan szerint is esélyes az aranyéremre.

Sebestyén Júlia tavaly év végén a kínai, nankingi Grand Prix-n arany-, a moszkvai Orosz-kupán a svájci Sarah Meier mögött ezüstérmes lett, bejutott a GP-döntőbe is, ahol a hatodik helyen zárt. A fináléban rajta kívül itt csak egy európai versenyző, éppen Meier korcsolyázhatott, aki harmadik lett.

- Milyen eredménnyel egyezne ki előre Varsóban? - kérdeztük Gurgen Vardanjant, aki korábban hosszú évekig volt Sebestyén Júlia edzője, s a tavalyi torinói olimpia után dolgozik újra együtt a 2004-ben Budapesten Eb-aranyat szerzett tiszaújvárosi versenyzővel.
- Ha írásban adják, hogy Júlia megnyeri az Eb-t! Komolyra fordítva a szót, régen volt ilyen jó formában, vagyis megvan az esélye, hogy újra Európa-bajnok legyen. Persze, a sportban bármi megtörténhet, főleg nálunk, a csúszós jégen. Juli nagyon szorgalmas versenyző, mindig a maximumra törekszik, de már sokszor megesett az is, hogy egy esélyes hiába futott remek kűrt, akadt, aki még jobb volt nála. Szóval, előre semmit sem lehet kijelenteni, én is csak az mondom, hogy bizakodó vagyok.

- Mi a véleménye a mezőnyről?
- Legutolsó információim szerint a lányoknál harminckilenc induló lesz, s mivel a selejtezőt eltörölték, mindenki lefutja a rövid programját. S itt akár egy pici hibának már rögtön komoly következményei lehetnek. Sok múlik a sorsoláson; a legjobbak közül biztos akad, akit rögtön az elején szólitanak, mások később lépnek jégre, s mivel közben rengeteg idő telhet el, pontozók eleve nem lehetnek teljesen objektívak.

Forrás: [origo]

Tanítvány és mestere

- Lehet már tudni, hogy a rövid programban lesz-e magyar pontozó?
- Igen, lesz.

- Véleménye szerint kik azok a versenyzők, akik Sebestyénnek a legnagyobb riválisai a dobogós helyezésekért zajló harcban?
- Úgy gondolom, hogy az oroszokat soha nem lehet kizárni az esélyesek közül. Bár a három indulójuk közül csak Szokolovát ismerem, a többiek is okozhatnak meglepetést. A finnek szintén három versenyzőt indíthatnak: Korpi, Pöykiö és Drei egyaránt kiváló korcsolyázó. S persze ott lesz a svájci Meier és az olasz Kostner is.