Mindent a szemnek, kéznek, fülnek

Vágólapra másolva!
2008. március 22-e szombat ismét nagy nap a zenével foglalkozó emberek számára - már aki nem veti meg a technikát, és producerkedésre vagy dj-szakmára adta a fejét. Négy előadáson mutatják be az innovatív zenekészítő szoftver felhasználását az Ableton Live Találkozón.
Vágólapra másolva!

Hetedik alkalommal ül össze az ableton.hu társaság, fejtágításra éhes fiatalok számára, és ismét megmutatja a tutit. Négy előadás, nagyobb helyszín, több kivetítő, még több felvonultatott és kipróbálható termék a kiállító részéről.

Az előadások két részre lesznek bontva: kettő a produceri részről, kettő pedig a dj-részről fog szólni. A produceriben groove-ok, hangminták és egyéb trükkök elkészítése lesz terítéken, míg a dj-oldalról több szett és alkalmazott effektek felépítése.

Az előadások hossza mintegy harminc-negyvenöt perc, és mindről felvétel készül - mint eddig is. A találkozó különlegessége Mike Huckaby detroiti producer lesz, aki a Native Instruments Reaktorról fog beszélni, miként lehet összehozni az Ableton Live-al.

A detroiti dj és producer, Mike Huckaby mellékállásban iskolás gyerekeket vezet be a Reaktor szoftver legmélyebb titkaiba, amit az eddig főként lemezboltosként dolgozgató úriember élete egyik legizgalmasabb részének tart.

"Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer tanítani fogok, két-három évvel ezelőtt még a dobozokat nyitogattam és a pult mögött álltam. Látod, az álmok valóra válnak és a kemény munka meghozza gyümölcsét. A titok abban rejlik, hogy maradj éber, ha fáradt vagy, frusztrált, ideges, összetört, minden körülmények között."

Mike Huckaby kezdő előadása után öt órai kezdettel Nieghelt hallgathatják az érdeklődők a groove-készítéssel kapcsolatban. Az est további részében hat órától MadHead ad tippeket az effektek, trükkök, routolások és szerkesztési módszerek témakörében, míg tizenkilenc órától Tribal Maniak vezet be a dj-szett felépítése, a saját loopok alkalmazása és a liveactezés rejtelmeibe.

A szünetekben a kiállítók várják az érdeklődőket a legújabb technikákkal, melyeket nem csak nézni lehet, hanem kipróbálni is - egytől egyig. Továbbá lesz két performansz-jellegű bemutató is, melyeket országunk elektronikus zenei szcénájának egy-egy jeles tagja prezentál. Érdekessége, hogy ezeket testközelből lehet megtekinteni/hallgatni és a bemutatóval kapcsolatos kérdésekre a performanszerek azonnal válaszolnak.

A helyszín ezúttal a B7 Music Club (VI.Nagymező utca 46-48.) lesz, mely a belvárosban található, az Oktogontól mintegy öt perc séta. A belépés továbbra is ingyenes, kapunyitás délután egykor, első előadás kezdete tizenöt órakor, érdemes korán érkezni.

party.[origo].hu

Ableton Live és lemezjátszó szett