Kísért a múlt

Vágólapra másolva!
Azért mert valaki a múltban nem volt hűséges, még nem jelenti azt, hogy jelenlegi kapcsolatában is félrelép. A Facér Pasi válaszol.
Vágólapra másolva!

Szia Facér Pasi!

Több mint 9 hónapja vagyunk együtt a kedvesemmel, interneten ismerkedtünk meg. Ő azóta is látogat randivonalakat, sőt válaszol is levelekre. Mikor megkérdeztem miért teszi, azt mondta, ártatlan szórakozás. Most is emiatt van közöttünk mosolyszünet, mert ez nekem nagyon rosszul esik. Elvált (akárcsak én), házassága alatt nem volt hűséges. E miatt sem hiszem el neki, hogyha lenne alkalma, akkor is megállna csak a levelezésnél. Szeretem, de nem tudom magamban helyre rakni ezt a dolgot, és sajnos nem bízom benne. Mi a véleményed, hogyan változtathatok ezen?

Aggódó

Kedves Aggódó!

A bizalom elvesztése, a féltékenység, a hátsó gondolatok egy-egy ártalmatlan ügy miatt, a folyamatos rettegés nem éppen a kapcsolat stabil jövőképét vetíti ki. Talán nem kellene mindent olyan nagyon komolyan venni, és talán el kellene kezdeni végre élvezni az életet anélkül, hogy folyton hátsó, gyanakvó gondolatunk lenne a másikkal kapcsolatban. Úgy futunk bele egy-egy ilyen hasonló hülyeségbe, mintha nem lenne elég bajunk amúgy is az életben.

Gyártjuk a problémákat és meg vagyunk róla győződve, hogy marha jól gondoljuk, és csináljuk a dolgainkat, miközben hát nem. Már miért ne maradhatna szórakozásból a randivonalon? Már miért ne nézhetne meg egy-egy jó feneket az utcán? Már miért ne flörtölhetne a közértben a pultos kislánnyal, ha amúgy nagyon jól lehet tudni, hogy téged szeret és nem fog elhagyni, hiszen neki te vagy a fontos.

Tessék tudomásul venni, hogy a pasik és a csajok is megnézik a másik nem képviselőit és mind a két fél nagyon szívesen fogad visszajelzéseket, amitől még egyáltalán nem merül fel a szakítás vagy a megcsalás lehetősége, de mégis valahogy jól esik. Az emberek élete nem csak a párkapcsolatról szól, hiszen körülöttünk sok-sok millió ember várja folyamatosan a visszajelzéseinket, amelyekből olykor csúnya konfliktusok, olykor meg egy-egy kellemes mosoly alakul ki.

Csókollak: a Facér Pasi