Kitörés a kapcsolatból

Vágólapra másolva!
Ha problémád van a pasiddal, vagy egészen egyszerűen tudni szeretnéd, hogyan gondolkodik, mi a véleménye egy igazi férfinak a helyzetedről, írj a Facér Pasinak.
Vágólapra másolva!

Szia !

Szerinted miből lehet azt egyértelműen tudni, hogy szeret a párod? Lassan hat éve vagyunk együtt, de olyanokat mond és tesz, hogy sokszor nem tudom, miért van velem...Rendszeresen, mikor összeveszünk, úgy üvöltözik, mint akit nyúznak, ütögeti a falat, rám csapja az ajtót, a telefonba azt kiabálja, hogy dögöljek meg. Ilyenkor van, hogy pár órát van távol, de az is előfordult, hogy napokra eltűnt. Ilyenkor persze tiszta idegbeteg vagyok, mert nem értem (és mások sem), hogy mire lett ennyire dühös. Ha napokra megy el, mindig bennem van a félsz, hogy talán 6 év után így lépett le és soha nem fog visszajönni. Próbáltam vele beszélgetni arról, hogy szeret-e engem egyáltalán, kötődik-e hozzám, és a válasz mindig igen volt. Aztán egy idő után elkezdett üvöltözni, azt felelte a kérdésemre, hogy nincs olyan dolog, amit csak kizárólag én tudnék neki nyújtani. Azt mondtam neki, hogy a szeretetem az, ami miatt kötődhet hozzám és elmondtam neki, hogy ha szeretne, akkor ez összetartana bennünket. Erre közölte, hogy a szeretet miatt nem függ tőlem, mást is tud szeretni és más is tudja őt szeretni. Aztán elment. Később azt is mondta, szeret és csak meg akart bántani azzal, amit mondott, és hogy a veszekedések miatt nem siet már hozzám a munkahelyéről. Szerintem ez hülyeség, ha nem siet, más miatt nem siet, mert nem én üvöltözök vele, hanem ő velem. Azt is észre vettem, hogy nem mondja magától, hogy szeret, és teljesen magától csak nagy ritkán bújik hozzám.

Mini

Kedves Mini!

Amivel nem mondok újdonságot: a nők és a férfiak nagyon különböznek egymástól. Az alapjait tekintve tök más érdekli a pasikat és a csajokat, amelyek egy kapcsolat elején nem feltétlenül rajzolódnak ki kristály tisztán. Az idő múlásával ez azonban szépen és biztosan körvonalazódik.

Ez a szeretet dolog - hiába is gondolunk mást -, egy nagyon labilis kérdés, amely a mai világban nem lehet feltétlenül elég a kapcsolat fenntartására. Az üvöltözés, csapkodás, napokra eltűnés számomra azt mutatja, hogy beleunt a barátod a kapcsolatba. Meglehet szeret, de ez már csöppet sem elég, hogy minden esetben átgondoltan, kellő empátiával kezelje a dolgaitokat. Ez amúgy nem jelenti feltétlenül a kapcsolat végét, de azt igen, hogy krízisbe került, amely olykor teljesen áttekinthetetlenné és megvalósíthatatlanná teszi számára a kapcsolatotokat.

Nehéz lenne erre bármiféle okos tanácsot adni, hiszen nagyon úgy tűnik, a fiú ki akar törni, de nem érzi, hogy valóban meg akarja-e tenni. Ez nyilván egy csöppet sem jó se neki, se neked, de ő a habitusából adódóan, így próbálja tudtodra adni.

Amit most leírtam, csöppet sem kell készpénznek venni, hiszen érdemes lenne meghallgatni a másik oldal gondolatait is az ügyben, a te leírásod alapján tipikus kitörési vágy olvasható ki. Megérett a kapcsolat egy kis változásra. Az előrébb visz majd. A változás módját közösen kell kitalálnotok, s amennyiben ketten nem vagytok erre képesek, kérjetek szakértői segítséget.

Csókol: a Facér Pasi!