Hétköznapi barátnő

Vágólapra másolva!
Mire utal, ha egy pasi már a kapcsolat elején letudja a kötelező köröket - család, rokon bemutatása -, de hétvégén sosem ér rá, csak és kizárólag a szürke hétköznapokon. A Facér Pasi válaszol.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Pasi!

Én egy 22 éves talpraesett lány vagyok, aki tele van energiával és vidámsággal. Még novemberben megismertem egy srácot az egyik internetes társkeresőn. Az első perctől kezdve teljesen magával ragadott, és azóta is a hatása alatt állok. Nos, elkezdtünk együtt járni, és elég hamar túlestünk a szülők megismerésén, hozzáteszem ő kezdeményezte. Aztán jött a karácsony, és ő ragaszkodott hozzá, hogy 25-én eljöjjön hozzánk, mert, hogy én vidéken lakom, de Pesten dolgozom, ahol ő él. Így heti kétszer-háromszor tudtunk találkozni. A szilvesztert még a szüleivel, a családjával töltöttük, aztán január elsejétől minden megváltozott.

Hidegen és nagyképűen kezdett velem viselkedni. Jó, én sem voltam valami angyal, folyamatosan visszaigazolást akartam arról, hogy szeret, így állandóan ezt kérdezgettem tőle, de szakításkor ezt mondta. Idézem: "Este mikor lefekszem, olyan érzésem van, hogy tök jó, hogy vagy nekem, viszont reggel, mikor felkelek, nem is akarom igazán". Kb. két hete újra jelentkezett, hogy találkozzunk, de én megpróbálom egy kicsit húzni, pl. nem ugrom rögtön, ha látni akar. Ilyenkor őszintén állítja, hogy hiányzom neki. Aztán jön a hétvége, nem jelentkezik. Hétfőn viszont újra, hogy dumcsizni akar. Hét közben már tudom, hogy ha jön a hétvége, megint leráz majd. Mégis mit akar tőlem? Hogyan reagáljak? Szeretem, de kicsit sértett a női büszkeségem.

Drága!

Tisztára olyan ez a sztori, mintha nem egy nő mesélné a pasijáról, hanem egy férfi mesélné a csajáról. Ne érts félre, nem a te nőiségeddel van a baj, inkább a pasid férfiasságával. Olyan szeszélyes és kiszámíthatatlan, mint egy éretlen kislány. Elvárja, hogy te teperj érte, és hódítsd meg, és értsd meg az ő szeszélyeit, miközben ő saját kénye-kedve szerint alakítja a kapcsolatotokat szorosabbá vagy lazábbá. Az erőszakosságról meg csak annyit, hogy te magadat erőszakosnak gondoltad, de ez bocsánatos bűn, főleg az ő erőszakossága mellett. Mert, igen, ő is erőszakos volt. Már a kapcsolat hajnalán ragaszkodott hozzá, hogy megismerjétek a másik szüleit, és ahhoz is, hogy karácsonykor elmenjen hozzátok. Szavaidból azt érzem, neked ez még korai lett volna. Nyugodj meg, a legtöbbünknek ugyanígy igen korai lett volna egy ilyen találkozó. De ő keresztülvitte az akaratát, nem igazán konzultált veled ezt illetően. Mintha lenne ebben a srácban valami kényszeresség, valami görcsös megfelelni akarás. A baj csak az, hogy nem neked akar megfelelni, hanem a családnak.

Te azt kérdezed, ő mit akar tőled, miközben azt kéne inkább kérdezned, te mit akarsz tőle. Vagy legalább jó lett volna hallani ezt a kérdést (mit akarsz tőlem?) az ő szájából is. De úgy látszik, ő nem akar nagyon megfelelni neked, csak a saját szeszélyeinek. Te viszont meg akarsz felelni neki, talán nagyon is. És miközben lesed minden ajakbiggyesztését, valahol útközben, engedve az ő akaratosságának, kiejted a kezedből saját kis vágyaidat, elképzeléseidet, elvárásaidat, és már csak az övéire figyelsz. És ezért még csak nem is hálás neked.

Úgy látom, ez a kapcsolat téged nem tesz boldoggá. A legtöbbünket nem tenne boldoggá. A bizonytalanság, amiben ez a srác tart, nem a legmegfelelőbb állapot egy magadfajta vidám, talpraesett lánynak. Én azt javasolnám, hogy ha tényleg ilyen talpraesett vagy, gyorsan állj a sarkadra, védd meg magad, a vágyaidat és elvárásaidat, szóval állj ki magadért ebben a kapcsolatban! Ha a pasid ilyen tétova, és nem is tudja igazán, kellesz-e neki, akkor majd megmondod te, hogy neked kell-e egy ilyen pasi, aki nem fülig szerelmes beléd. Szerintem válaszd azt, hogy nem kell. Sokkal jobban jársz!

Csókol: a Facér Pasi