Pasztinákleves

Vágólapra másolva!
Fűszeres és melengető leves, amellyel még a kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg pasztinák vagy petrezselyem gyökér, 1 db vöröshagyma, 1 teáskanál curry por, fél diónyi friss gyömbért, 1 kávéskanál őrölt római kömény, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 db kardamom mag, 1 db zöldségleves kocka, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, a gyömbért, a római köményt és az összezúzott kardamomot.

Pároljuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curryt.

Forrósítsuk jól össze, majd adjuk hozzá a meghámozott és felszeletelt gyökeret. Öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje, majd ízesítsük sóval, a leveskockával és kevés darált borssal.

Főzzük lassú lángon legalább 15 percig. Ha a zöldség megpuhult, kézi mixerrel pürésítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forrón tálaljuk csészékbe, és kínáljunk mellé fűszeres kenyércsíkokat vagy pirítóst.