Pasztinákos almaleves

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 500 g pasztinák, 40 g vaj, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 liter zöldség alapleves, 1 db rétesalma, 1 teáskanál koriander mag, 1 teáskanál köménymag, 6 db kardamomi mag, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, só, bors

A koriandermagot, köményt és a kardamomi magokat egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd kőmozsárban megőröljük.
A vajon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott pasztinákot, és 5-10 percig pároljuk, majd felengedjük a zöldség alaplevessel. Hozzáadjuk a fűszereket és egy órát főzzük. Kézi mixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a megtisztított és lereszelt almát, és még 1-2 percig főzzük.