Pirított vargányagomba-saláta

Vágólapra másolva!
Az ősz a gombaszezon legjava. Sokféle ízletes gombát szedhetünk, szerezhetünk be a piacról. Ma a vargánya elkészítéséhez kínál egy receptet szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 30 dkg vargányagomba, 3 szál újhagyma, 6-8 nagyobb levelű friss bazsalikom, 6-8 levél friss spenót, őrölt feketebors, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet

A gombákat tisztítsuk meg, majd mossuk meg folyóvízben. Töröljük szárazra és vágjuk kétfelé, ha nagyobbak, négyfelé.

Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a gombákat, és erős lángon két percig pirítsuk. Közben tegyük bele a megmosott spenót- és bazsalikom leveleket, és a felkarikázott újhagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Őröljünk rá feketeborsot, és végül csorgassuk rá a balzsamecetet. Még melegen tálaljuk.