Brokkolis-gombás pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten sós piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A tésztához:
3 pohár liszt, 3 pohár kukoricaliszt, 6 evőkanál margarin, 1 pohárnyi áttört főtt burgonya, 1 pohár reszelt cheddar sajt, só
a töltelékhez: 1 közepes méretű brokkoli, fél kilónyi vegyes gomba, 1 evőkanál olívaolaj, 3 szál újhagyma, 2 db tojás, 1 pohár tej, 1 teáskanál tárkony, fél pohárnyi reszelt cheddar sajt, só, bors

Egy tálba tegyük a liszteket, sózzuk és daraboljuk bele a margarint. Morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az áttört burgonyát és a reszelt sajtot. Jól dolgozzuk össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát és a felszeletelt gombákat. Erős tűzön pirítsuk pár percig. Fűszerezzük tárkonnyal, őrölt borssal és sóval.
Egy fazékba forraljunk fel sós vizet, majd dobjuk bele a megtisztított és rózsáira szedett brokkolit, két percig főzzük, majd szedjük ki hideg vízzel telt edénybe. Szűrjük le és várjuk meg, míg alaposan lecsepeg.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és lisztezett piteformát. Tegyük az aljára a leforrázott brokkolirózsákat és a pirított gombát. A tejet keverjük össze a tojásokkal, a sajttal, sóval és őrölt borssal, ezzel öntsük fel a pitét.
Forró sütőben 150 fokon süssük 30-40 percig.