Gombás vadrizstál

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten vadrizzsel készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy pohárnyi fehér rizst a szokásos módon készítsük el. Körülbelül fél pohárnyi vadrizst sós vízben főzzünk meg. A főzési idő legalább 40 perc. Ha elkészült, csepegtessük le és keverjük össze a megpárolt fehér rizzsel.

Egy nagy serpenyőben pirítsunk meg 5-6 szelet kockára vágott bacont, majd adjunk hozzá két fej finomra vágott vöröshagymát és két gerezd zúzott fokhagymát, pároljuk pár percig.
Adjunk hozzá 4-5 fej felszeletelt csiperkegombát, és ezzel is pároljuk pár percig.
Szárított vadgomba keveréket áztassunk be langyos vízbe, ha lehetőségünk van , akkor használhatunk fagyasztott vagy friss vadgombákat is. Ha eléggé megszívta magát vízzel, nyomkodjuk ki , majd adjuk a párolt gombához. Sóval, őrölt borssal ízesítsük.
Keverjük a párolt gombákat a rizshez, és még 3-4 evőkanálnyi reszelt parmezán sajtot, 4 dl tejszínt és finomra vágott petrezselyemzöldet is adjunk hozzá. Az egészet öntsük egy tűzálló tálba, majd forró sütőben 40 percig süssük.
Kitűnő egytálétel, de nagyon finom köret is lehet halakhoz, szárnyasokhoz, sertéshúshoz.