Wokban sült mandarinos csirke

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon mandarinnal készült receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 csirkemellfilé, só, őrölt bors, 400 g fagyasztott brokkoli, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl narancslé, 1 teáskanál majoránna, fél teáskanál őrölt gyömbér, 6-8 szem mandarin, 2 evőkanál olaj

A wokot tegyük nagy lángra, öntsük bele az olajat, forrósítsuk fel, és utána tegyük rá a felcsíkozott csirkemellfilét. Állandó kevergetés mellett addig süssük, míg a hús kicsit pirulni kezd. Utána hozzáadjuk a felengedett brokkolirózsákat, narancslevet és a fűszereket. Pár percig forraljuk, majd hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Végezetül a mandaringerezdekkel is forraljuk össze. Párolt rizst tálaljunk mellé.