Mandarinos muffin

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon mandarinnal készült receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 300 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 100 g cukor, 100 g olvasztott margarin, 1 tojás, 100 ml tej, 200 g mandaringerezd

Egy keverőtálba tegyük a tojást, az olvasztott margarint, a tejet és a cukrot , majd keverjük össze. Egy másik tálba a lisztet, a sót, a sütőport, a fűszereket tegyük. Ezt is keverjük össze. A tojásos keverékhez kisebb adagokban adjuk a száraz keveréket, dolgozzuk össze, és a végén keverjük bele óvatosan a mandaringerezdeket.

Papírral kibélelt muffinformákba töltsük háromnegyedig a tésztát, majd előmelegített sütőben 140 fokon süssük 20-25 percig. Forrón, kevés friss vajjal megkenve fogyasszuk.