Teával füstölt csirkemellek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kicsontozott és bőr nélküli csirkemelleket fűszerezzünk durvára tört borssal, kakukkfűvel vagy bazsalikommal. Kenjük rá egy pár kanál natúr joghurtot is. Tegyük a hűtőbe és pihentessük pár órán keresztül.

Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és pár percig süssük elő a csirkemellek mindkét oldalát. Egy wok főzőedény aljba tegyünk 3-4 evőkanál fekete teát (ne filtereset), majd egy rácsot helyezzünk a tea tetejére. Erre helyezzük az elősütött csirkemelleket, majd az egészet takarjuk le fedővel vagy alufóliával. Tegyük fel a tűzhelyre, majd erős lángon kezdjük el hevíteni, úgy hogy a tea égni kezdjen. Füstöljük legalább 8-10 percig. Ha elkészült, szeleteljük fel a csirkét, tegyük friss salátalevelekre, és chutneyt körítsünk mellé. Ötórai teához is kitűnő fogás.