Meggyes-mákos muffin

Vágólapra másolva!
Egy, megérett a meggy, kettő: a savanykás-édes ízű finom gyümölcsnek pont most van a szezonja. A héten meggyes édességek, ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 100 g vaj, 284 ml tejföl, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 280 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 200 g barna cukor, 4 evőkanál mák, 140 g meggy

Egy edényben keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, őrölt mákkal. Óvatosan adagoljuk a vajas keverékhez, majd ha jól összekeveredett, tegyük bele a kimagozott meggyet is.
Muffin sütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki alaposan, és háromnegyedig töltsük meg a masszával.
Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süssük 25-30 percig.