Sárgadinnyés paprikakrémleves

Vágólapra másolva!
Meleg időben nem esnek jól a nehéz ételek, annál inkább a hűsítő saláták, levesek. A következő napokon ilyen hideg levesek receptjeit osztja meg velünk szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 70 dkg piros pritamin paprika, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb méretű sárgadinnye, 3 evőkanál olívaolaj, 1 zöldségleves kocka, só, őrölt bors, cukor

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le. Előmelegített sütőben körülbelül 180-190 fokon süssük addig, míg a héja barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből, majd ha kihűlt, magházát szedjük ki, héját húzzuk le. Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Adjuk hozzá a paprikahúst, majd engedjük fel körülbelül 6 dl vízzel. Tegyük bele a zöldségkockát, fűszerezzük őrölt borssal, sóval és kevéske cukorral ízesítsük. Főzzük 10-15 percig, majd merülőmixerrel pürésítsük. Hűtsük le jól.

A sárgadinnyét karalábévájó segítségével golyózzuk ki, vagy vágjuk kis kockákra.
Tálaljuk a hideg levest csészékbe vagy üvegpoharakba, majd mindegyikbe tegyünk a sárgadinnyedarabokból.