Epres paradicsomsaláta

Vágólapra másolva!
Lassan elérhető áron kapni sokak kedvencét, az egyik legfinomabb gyümölcsöt, az epret. Vele készíti ezen a héten is a finom fogásokat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

70 dekányi epret tisztítsunk meg, mossunk meg alaposan, majd vágjuk félbe.
60 dekányi megmosott paradicsomot dobjunk egy percre forrásban levő vízbe, majd azonnal egy hideg vízzel telt edénybe szedjük át. Így könnyedén le tudjuk húzni a paradicsom bőrét. Három narancsot tisztítsunk meg, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le.
2 szál újhagymát vágjunk apró kockára, tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá 3 evőkanál balzsamecetet, 3 evőkanál narancslevet, sót, őrölt borsot, egy csipet cukrot és egy dl olíva olajat. Alaposan keverjük össze.
Egy nagy üvegtányéron rendezzük el szép ízlésesen a felszeletelt paradicsomot, narancskarikákat, tegyük a tetejére a félbevágott eperszemeket. Szórjuk meg felkarikázott újhagymával, majd az egészet locsoljuk meg a salátaöntettel.