Csőben sütött epres palacsinták

Vágólapra másolva!
Sokunk kedvenc gyümölcse az eper, mely már ott piroslik hívogatóan a piaci standokon. A májusi epernél nincs finomabb csemege, vele készíti heti finomságainkat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Készítsünk palacsintatésztát a szokásos módon; finomabbá tehetjük a palacsintát, ha a tésztáját reszelt citromhéjjal ízesítjük. A szokásos módon süssük ki.
2 dkg vajon 50 dkg megmosott és lecsepegtetett epret kb. 20 másodpercig, hirtelen
lángon pirítsuk meg.
2 tojás sárgáját, 1 dl tejszínt, 2 dkg vajat, 1 evőkanál citromlevet és 10 dkg cukrot tegyünk egy tálba, majd keverjük össze. Tegyük a tálat vízgőz fölé, és addig melegítsük állandó kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik. Tegyük bele az epret és hűtsük ki.

A töltelékkel töltsük meg a palacsintákat és tekerjük fel. Tegyük egy kivajazott tűzálló edénybe, és a maradék töltelékkel öntsük nyakon. Szórjuk meg porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben süssük pirosra.